Si Tomàs Molina no existís, l'haurien d'inventar. El seu estil inimitable per donar les notícies del temps hauria d'estudiar-se a totes les facultats de meteorologia. Però lluny de les isòbares, els anticiclons i les borrasques, el seu caràcter i el seu peculiar sentit de l'humor porten seduint els espectadors de TV3 fa molts anys.

tomas molina2

@tomasmolinab

Molina ha explotat la seva vis còmica participant alguna vegada en els gags del Polònia al costat d'un David 'Molina' Olivares meravellós que dialoga amb el seu alter ego en algun dels moments més antològics de la història del programa de sàtira.

TV3

També l'hem vist recentment al programa Matriculats, aconsellant el seu fill, un dels protagonistes d'aquest dia a dia de diferents persones que es volien treure el carnet de conduir:

fill tomas molina tv3

TV3

El polifacètic Tomàs, des de fa un parell de mesos, també s'ha fet instagramer. El seu compte a la xarxa fotogràfica el va inaugurar el 8 d'agost passat. En un principi, l'home del temps va penjar el que se li suposava, fotos bucòliques sobre la natura i sobre paratges encisadors com les platges de Menorca, on estava passant les vacances en el moment que va abraçar la religió d'Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquests nuvolets ja anuncien que la calor forta s’acaba! #fornells #menorca #estiu

A post shared by Tomas Molina (@tomasmolinab) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quan es pon..., quan el Sol es pon! #324eltemps #sunset #nofilter

A post shared by Tomas Molina (@tomasmolinab) on

Els darrers dies, però, s'ha observat en els vídeos que ha anat pujant, una nova vessant que ocupa les hores mortes de Molina. Una voluntat de servei en forma de consells, com si fos el Rubius o Laura Escanes, d'allò més surrealistes. Truquis sobre com sortir bé a les fotos. Una barreja inquietant de recomanacions a mig camí entre profitoses i inquietants, especialment quan ens diu que hem d'ensenyar les dents en somriure i "il·luminar-nos evocant un moment bo de les nostres vides":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Truquet en tres passos per quedar be a les fotos!

A post shared by Tomas Molina (@tomasmolinab) on

Aquest consell és del 24 de setembre. Però és que una setmana després, és a dir, aquest dimarts, Tomàs Molina ha continuat capficat amb que els seus seguidors quedin igual de bé a les fotos com ell davant la càmera de televisió. La diferència, però, aquesta vegada, és que el truc que ens explica consisteix en quedar bé de cos sencer, i no només de cara:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Truco per quedar bé a les fotos de cos sencer.... #manierismo #manierisme

A post shared by Tomas Molina (@tomasmolinab) on

 Un consell on es compara, ni més ni menys, que amb el David de Miquel Àngel. Una comparació que només ell podria fer...

tomas molina david

@tomasmolinab

david de miguel angel

Si el consell de Molina l'hagués fet totalment com el David de Miquel Àngel, probablement hi hagués hagut un augment de les temperatures a la zona de l'interior de molts seguidors. Sigui com sigui, esperem els pròxims vídeos del meteoròleg como agua de mayo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat