Possiblement sigui el millor programa que es pot escoltar avui en dia a Catalunya. La competència porta molts anys sent un must obligatori pels oients catalans, que cada dia, de dilluns a divendres, sintonitzen RAC1 per escoltar aquelles altres coses que han passat, i que potser no són tan importants, però que paga la pena sentir. La sintonia que han aconseguit els Òscars entre el seu programa i el públic és total. Una dosi diària de bon humor, rialles i actualitat passada pel sedàs d'uns personatges inoblidables. Una maquinària perfecta que basa el seu engranatge en el talent dels seus caps visibles i directors, Òscar Andreu i Òscar Dalmau, però que també li deu bona part del seu èxit a les brillants aportacions i guions de la resta de l'equip, Natza Farré, Oriol de Balanzó, Manel Vidal i Tomàs Fuentes... Fins ara.

la competencia2

'La competència' (RAC1)

Perquè Fuentes ha decidit emprendre nous camins professionals. El guionista portava deu anys a bord d'un vaixell que transitava les ones a velocitat de creuer, aconseguint adeptes a la causa amb cada nova onada dels EGM.

tomas rac1

Tomàs Fuentes (RAC1)

Ell mateix, a qui també hem pogut sentir durant els programes donant pas a algunes notícies, ho ha anunciat al seu compte de Twitter. La competència tornarà la pròxima setmana a RAC1, però hi faltarà una pota. 

Fuentes, amb el seu estil sorneguer, ha comunicat als seguidors a la xarxa la seva decisió. Un comiat que tot i les dosis d'humor amb les quals ho ha comunicat, ha emocionat la xarxa: "La millor feina que he tingut mai, amb els millors companys i amics, on m’han deixat fer el que he volgut, i han fet brillar totes les meves merdes. I, en el pitjor moment mundial per deixar una feina estable, he decidit fer un canvi. Trobaré a faltar els insults de la Natza Farré, els insults de l'Òscar Dalmau, els insults de l’Òscar Andreu, els insults de l’Oriol de Balanzó i els insults del Manel Vidal. Un dels motius principals per canviar de feina és que el Manel no té Twitter i necessitarà opinar en veu alta. També crec que és moment que l’Oriol de Balanzó recuperi el títol de gordo del programa. I bé, després de 10 anys sospito que la Natza Farré no vol ser la meva parella".

Els seus companys d'equip, més que companys, una família, han recollit el guant del seu adéu amb el que s'espera d'ells, amb molt d'humor i sarcasme. La xarxa també li ha agraït públicament la seva tasca amb molta sorna.

A Fuentes, doncs, caldrà seguir-li la pista en els seus projectes futurs.

la ruina

Ignasi Taltavull, Tomàs Fuentes i Berto Romero, a 'La ruina'

De moment, el podrem seguir gaudint en el seu excel·lent programa a YouTube, La ruina, al costat d'Ignasi Taltavull.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat