Després de l'impacte primerenc provocat per la mort de María Teresa Campos, comencen les exèquies. El punt neuràlgic se situa al tanatori de La Paz, a la localitat de Tres Cantos. Allà es procedirà a donar-li l'últim adeu a la presentadora, que traspassava de matinada víctima d'una insuficiència respiratòria amb 82 anys. La Campos, una institució del periodisme i la televisió durant dècades, posava fi d'aquesta manera a una vida plena d'èxits professionals, de drames personals i amorosos i, en general, d'un impacte mediàtic descomunal. Els darrers anys han estat especialment complicats, a causa del seu deteriorament físic i cognitiu. El malson per a ella ha acabat, també per a les seves incondicionals: la seva família i amics més propers.

🔴 María Teresa Campos mor als 82 anys, DIRECTE | Reaccions de la família i última hora
 

Tots ells estan arribant a les instal·lacions funeràries. Fins i tot està previst que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, presenti les seves condolences en persona a la família. Terelu Campos i Carmen Borrego, les filles que la comunicadora va tenir amb José María Borrego, són les màximes representants de la nissaga, sumida en un dol comprensible. Elles han estat les primeres que han fet acte de presència al tanatori, després d'haver acompanyat la de Tànger durant els seus últims dies amb vida. No s'han separat ni un instant. També tenen protagonisme les netes, Carmen Almoguera i Alejandra Rubio, mentre no hem vist en José María, el fill més gran de la Borrego.

Terelu Campos y Carmen Borrego tanatorio EFE
Terelu Campos i Carmen Borrego al tanatori / EFE

Terelu Campos i Carmen Borrego, les primeres a arribar al tanatori

Amb serenitat, però també amb cansament, dolor i un impacte més que raonable, Terelu i Carmen baixaven dels seus vehicles a les portes del recinte funerari fa alguns minuts. De negre rigorós, ulleres de sol i conscients del difícil paper que hauran de protagonitzar, han estat les encarregades de rebre el condol i les paraules d'ànim i record a la seva mare, una figura importantíssima de les darreres dècades. No han volgut fer declaracions més enllà d'agrair l'interès, i han entrat directament a l'interior de l'edifici, on ja havien començat a arribar amistats i companys de la televisiva. José Manuel Parada, Rocío Carrasco, Pedro Piqueras, Ana Rosa Quintana...

Terelu y Carmen Borrego GTRES
Terelu Campos i Carmen Borrego / GTRES

Alejandra Rubio, molt orgullós de la seva àvia

Alejandra Rubio i la seva cosina Carmen Borrego Júnior també han arribat al tanatori, i el dol i la pena eren més que perceptibles. La tertuliana, la més mediàtica de les joves generacions del clan, mantenia una relació molt estreta amb la Campos. Ha volgut destacar l'orgull de ser descendent d'una figura tan important del món de la comunicació, alhora que agraïa a amics, espectadors i a la premsa totes les mostres d'afecte i de suport cap a la família. El pare de Rubio, l'Alejandro, el primer marit de Terelu Campos, ha estat un altre dels més matiners del comiat.

Terelu y Alejandra Rubio GTRES
Terelu i Alejandra Rubio / GTRES
Terelu y Alejandra Rubio EFE
Terelu Campos i Alejandra Rubio / EFE

Era un final esperat, però no per això menys dolorós.