En els titulars del Telediario de TVE de les 15h del diumenge 15 d'abril, dia de la multitudinària manifestació per la llibertat dels presos polítics, una de les notícies, no pas la primera, deia "Los manifestantes han salido a las calles para pedir respeto. Han reclamado que acaben los insultos y amenazas que reciben desde hace años". No era la manifestació de 750 mil persones a Catalunya, sinó una de caçadors. "La caza es nuestra forma de vida" deien els manifestants i a les imatges un caçador ensenyant a càmera publicitat de VOX, el partit de extrema dreta extraparlamentari. La notícia ha durat 1:08.  

caçaTVE

TVE

Abans hem vist una altra amb manifestants lluint globus grocs. Però tampoc no era la del Paral·lel de Barcelona sinó una d'antiavortistes a Madrid que també han triat aquest color com a símbol. El seu assessor d'imatge deu estar buscant feina. Els pro-vida han exigit impedir els avortaments i protegir la vida "des de la concepción hasta la muerte natural". És a dir, ni interrupció de l'embaràs ni eutanàsia. Una manifestant clamava  "Hay leyes escritas más allá de las estrellas". Literal. I aquest argument d'un suposat Dret celestial trobava amplificador a la TV pública d'un Estat aconfessional. Durada 1:15.

bus pro vida  TVE

TVE

Amb tanta mani, quina ha obert el Telediario? La de les pensions. Una lluita sindical i popular però que TVE ha acabat amb M. Dolores de Cospedal, secretària general del PP, dient "El PSOE bajó las pensiones cuando gobernó". Infumable. Durada? 2:56

cospedal  TVE

TVE

I la manifestació de Barcelona pels sis mesos de la presó dels Jordis? No era la primera notícia ja que el TD a les 3 obria amb un riu: "La punta de la crecida del Ebro ha llegado a Zaragoza, sin riesgo para las personas". La connexió amb Barcelona  ha arribat quan l'informatiu feia deu minuts que havia començat. Durada del vídeo? 1:22

tve mani td

TVE

A la peça de Barcelona, de les més breus en durada, no han posat el micro a un sol manifestant, a diferència de les altres 3 (caçadors, provida i pensionistes) i totes les manifestacions eren de "miles de manifestantes" però només han quantificat, a la baixa, la de Barcelona, amb 315 mil.

manifestacio barcelona presos GTRES

GTRES

Només a la de Barcelona titulaven "Desafío a la ley" sobreimpressionat. Els antiavortistes volen derogar la llei que permet avortar en condicions a Espanya però això no és cap "desafío" sinó "algo escrito más allá de las estrellas". El presentador i editor del TD, que va substituir el català Oriol Nolis que no era prou hostil amb l'independentisme, és Pedro Carreño, excap de comunicació del Banc Popular, el banc de l'Opus Dei.