Taylor Swift ha demostrat ser una figura inspiradora per a milions de persones a tot el món. Tanmateix, en els últims anys, la seva popularitat s'ha estès a un nou grup demogràfic: els estudiants universitaris. Com molts mitjans ja han ressenyat, la intèrpret de 'Love Story' va trencar un nou rècord històric amb 'The Eras Tour' en superar al documental pòstum de Michael Jackson 'This Is It', de 2009, com la pel·lícula documental/concert, més taquillera de la història. La famosa va aconseguir aquesta nova fita després de guanyar 8,7 milions de dòlars en la seva primera setmana d'exhibició a la Xina, segons el ressenyat per Página12 en el seu lloc web. Fins fa poc, aquella marca li pertanyia al llargmetratge 'This Is It' que havia recaptat 261,2 milions de dòlars a la taquilla mundial.

Taylor Swift, una heroïna universitària

Però aquest no és l'únic assoliment de l'estrella del pop, ja que acaba de sumar una fita inesperada: un curs basat en les lletres de les seves cançons que va llançar la Universitat d'Harvard va rebre més de 300 sol·licituds d'inscripció. Stephanie Burt, poeta i crítica literària va publicar a través del seu compte de X: "El nostre curs de Taylor Swift a Harvard és tan popular que necessitem assistents docents addicionals". Això va sorgir a sol uns dies d'haver posteado la convocatòria per al curs dedicat a la cantant de 'Willow' que dictarà a la cèlebre casa d'estudis a partir de març d'aquest any. El cert és que malgrat que no es van donar a conèixer les xifres, el curs titulat "English 183ts", comptava fins fa uns dies amb 300 estudiants matriculats.

Malgrat que la convocatòria va ser criticada en principi, ara resulta que la docent està en la recerca de "reforços" per fer front al seu demandat curs: "Si viviu en l'àrea metropolitana de Boston/Providence, amás a Tay i tenés qualificacions o experiència per impartir un curs universitari intensiu d'escriptura, els meus missatges directes estan oberts", va convocar Stephanie Burt.

Curs d'Harvard sobre Taylor Swift

El curs anomenat "English 183ts: Taylor Swift i el seu món" s'oferirà durant el semestre de primavera. Amb ell s'analitzarà les lletres de les cançons de l'artista i estudiarà la cultura dels fanàtics, de les celebritats, l'adolescència, l'edat adulta i l'apropiació. A més, el pla d'estudis tindrà focus en com pensar els textos blancs, els textos del sud, els transatlàntics i els subtextos queer, segons el detallat per iProfesional.

Es pot destacar que el curs explora la música, les lletres i l'impacte cultural de Taylor Swift. Se centra en la construcció de la identitat i la representació de la sexualitat en les cançons; la relació entre la música de l'artista i la cultura popular i el paper de la cantant com una figura feminista i de drets civils. Addicionalment, es combinarà el treball de Taylor Swift amb el de reconeguts escriptors com Willa Cather, Jamen Weldon Johnson, Zan Romanoff i Wordsworth. Harvard utilitzarà diferents novel·les per realitzar comparacions entre els artistes.