La taula de diàleg d'aquest dimecres comença amb el no-diàleg entre les forces del Govern. Comencem bé. Junts no hi serà després del xou d'aquest dimarts, amb retrets per part dels uns i els altres.

Veurem com acaba tot després que el president Pere Aragonès hagi decidit excloure la delegació de Junts per Catalunya de la denominada taula de diàleg, negociació i acord perquè els seus integrants no són membres del Govern. Crisi política en tota regla de conseqüències encara difícils d'avaluar.

Aragonès Torrent Vilagrà Consell Executiu 14/IX/2021

Qui sí hi serà serà Pedro Sánchez i els membres escollits pel PSOE, com la ministra catalana Raquel Sánchez, que fa poc va anar de convidada al Cafè d'idees de Gemma Nierga a TVE. Precisament l'excel·lent programa matinal de Nierga ha abordat aquest dimecres la taula de diàleg des d'un altre prisma. 

Ja veurem què en surt de la reunió, ja veurem si finalment hi haurà o no membres de Junts, ja veurem si arribaran a alguna entesa el Govern i el govern espanyol... En qualsevol cas, qui hauria de tenir un paper important en aquesta taula de diàleg, o més aviat, el que hauria de tenir un paper important en aquesta taula de diàleg hauria de ser una cosa que potser sembla de relleno, però que té una importància molt més necessària del que sembla: la teca. La manduca. El tiberi.

gemma nierga 158355415 452933532581665 3739411346346893611 n

Gemma Nierga / @gemma_nierga

Perquè el programa de la Nierga s'ha plantejat què hauria d'haver-hi de menjar en la reunió que mantindran Sánchez, Aragonès i companyia, i què haurien d'ingerir perquè la cosa vagi bé. Potser el que la política separa ho uneix el tiberi. Grans acords han arribat entre plats i copes de vi. Veurem què passa avui.

Per abordar la qüestió, han convidat al programa la xef Ada Parellada, que ha començat exigint que "hi hagi poc cafè i molta til·la. El cafè, molt restringit, jo el posaria en monedes". Nierga esclata a riure: "T'imagines un punt de conversa: '¿Tienes alguna moneda para la máquina del café?'". I Parellada: "I així aniríem recollint una miqueta, perquè ja se sap que els pressupostos van molt justos". Més coses: aigües amb gel, sucs i cervesa zero...

La cuinera emplaça a "tornar a casa la iaia, una cosa antiga i reconfortant". Quina? Els canapès aquells en forma de trianglets de pa de motlle. "Fruits secs, no, perquè se't queden una mica..." entre les dents, apunta la presentadora. Parellada també hi afegiria croissantets de sobrassada, pa amb tomàquet amb pernil, "però un de senzill":

I no hem d'oblidar un clàssic que mai no falla: les croquetes, "d'una mossegada i de tres tipus: de pollastre, de rostit i de bacallà. També una truita de patates no sucosa, però ben feta, un gaspatxet...". I és que tal i com han recordat al programa, quan Jordi Sánchez i Pere Aragonès van desencallar l'actual govern, "van menjar embotits catalans, llenties i pollastre. Volien que se sabés perquè els posava a un nivell de poble. Transcendeix el que mengen perquè això signifiquen coses... Quan Rajoy va tenir la moció de censura va menjar jamón de bellota i va beure!!"

Dialogar, no sabrem si dialogaran molt. Però si fan cas a Nierga, Parellada i el Cafè d'idees, com a mínim es posaran les botes.