La taula de diàleg ha destapat la capsa dels trons, si és que alguna vegada havia estat tapada. Crisi al Govern, amb Pere Aragonès confirmant que només assistiran consellers d'ERC, deixant la porta oberta a Junts; Junts assegurant que mantindrà els noms que ha proposat malgrat el rebuig del president català i de la part d'ERC del Govern, perquè considera que aquest rebuig respon a "pressions de Madrid"; Pedro Sánchez dient ara sí, ara no, i no se sap si vindrà... 

Tothom hi ha dit la seva, des de les forces polítiques fins a televisius com Albert Om o Jordi Évole. Tothom parla del mateix en els diferents programes, amb alguns dels principals protagonistes.

El presidente del Govern, Pere Aragonès en la comparecencia de la mesa del diálogo del miércoles - Efe

El president Pere Aragonès, abans de començar la seva compareixença sobre la taula de diàleg d'aquest dimecres / Efe

Per part del Govern espanyol s'ha confirmat que hi assistiran la vicepresidenta Yolanda Díaz; el ministre de Presidència, Félix Bolaños, a més dels ministres de Cultura, Miquel Iceta, de Transports, Raquel Sánchez, i el d'Universitats, Manuel Castells, tots tres catalans.

I un d'ells, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha estat al Cafè d'idees presentat per Gemma Nierga a TVE en el circuit català.

rueda de prensa raquel sanchez ministra transportes ampliacion aeropuerto efe

La ministra Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

En mig de la conversa, la ministra li diu a la presentadora que "és evident que en el cas de Catalunya, parlarem de tot. I llavors, pot ser que traiem aquest tema de l'aeroport"li diu Sánchez a Nierga arran d'una de les polèmiques dels darrers dies.

Nierga sent aquest parlarem de tot i fa una pertinent pregunta: "'Parlarem de tot' vol dir que també parlaran d'amnistia i autodeterminació?". I la ministra respon: "No. D'això no". I Nierga: "Llavors no parlaran de tot". Sánchez fuig d'estudi: "Es pot parlar de tot, però evidentment, no es poden acordar coses que no estan dins de la Constitució ni de les lleis".

Els espectadors s'han fet ressò de la incredulitat de Nierga:

tuits ministra

Jordi Évole ha sulfurat bona part de la xarxa amb un comentari on deia que "El show de la mesa de negociación da para miniserie de TV3. 'Crims' en versión vodevil. Por suerte, 'el món NO ens mira'". El que és una sort és que hi hagi periodistes en aquest país com Gemma Nierga que fa les preguntes i els comentaris que toca fer quan qui té assegut al davant fa el ridícul.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat