Tatxo Benet, directiu de Mediapro, trepitja ulls de poll a les files de l’unionisme. Avui, al diari ‘El Mundo’, que li ha dedicat un extens article que l’assenyala per indepe.

Tatxo Benet EUROPA PRESS

Europa press

La peça es titula “La colección de arte de Tatxo Benet para ‘joder’ a España” i denuncia que l’empresari lleidatà fa temps que compra obres d’art polèmiques per a l’espanyolisme: el conjunt fotogràfic ‘Presos políticos en la España contemporánea’, de Santiago Sierra, censurada a ARCO Madrid, l’estàtua de Joan Carles sodomitzat titulada ‘La bestia y el soberano’, que va ser retirada del MACBA, l’escultura ‘Always Franco, d’Eugenio Merino, amb el dictador tancat dins d’una nevera... en total, 40 adquisicions que encenen els ànims d’alguns unionistes. El titllen de “visionario que quiere formar una antología de arte censurado” i “el mecenas independentista más importante del momento”. I apunten també contra el seu principal soci, culpable que l’empresari hagi virat cap al sobiranisme: “Jaume Roures, le ha influido mucho en lo de ser independentista. Pero de raíz es más un hombre de Podemos”.

tatxo benet joder españa 2

Tatxo Benet mostra presos ACN

ACN

obre censura Tatxo Benet ACN

ACN

always franco efe

EFE

A ‘El Mundo’ no amaguen la ràbia que els fa que Benet adquireixi art censurat a Espanya perquè els posa davant d’un mirall: l’Estat espanyol restringeix cada cop més la llibertat d’expressió.