El fill de Bárcenas i la seva banda, Taburete, ha aconseguit per mèrits propis ser el grup de referència de bona part de les joventuts peperes i de Cs, per no parlar que entre les seves legions de fans es compten també Froilán i la seva germana Victoria Federica. Willy Bárcenas i companyia omplen de Viva España i banderes rojigualdas els seus concerts i no han dubtat en lapidar alguns col·legues de professió que han gosat alçar la veu contra Espanya i la monarquia, com Valtònyc, de qui van dir no fa gaire que es un cagón y encima es más pijo que nosotros”.

taburete instagram

@taburetegram

No només això. També han demostrat que són uns "grans cronistes" del que passa a Catalunya i de les llibertats de la gent. Del pare del líder, l'extresorer del PP Luis Bárcenas, a la presó, no diuen res. De Catalunya sí: ​"Yo creo que mucha gente en Cataluña se siente española y hay veces que ni lo pueden decir. Tienen el mismo derecho de sacar esa bandera, como la independentista. La libertad de expresión se basa en eso, ¿no?”. Ara, però, han provocat un daltabaix, precisament, per demostrar no ser gaire coneixedors d'aquesta Espanya amb la que s'omplen la boca.

taburete2

@taburetegram

Tot  ha començat amb una petició popular que se'ls ha girat en contra seva. Han demanat col·laboració als fans sobre quines destinacions espanyoles han de formar part d'una futura gira, amb un missatge on al costat de la frase: "Amigos, cómo les hemos dicho hace un rato, necesitamos su ayuda para elegir los 15 destinos del #AyahuascaTour2019. Leeremos todos sus comentarios. MAÑANA ANUNCIAREMOS EL PRIMER DESTINO! Comenten a destajo", hi afegien un mapa customitzat d'Espanya, que ha emprenyat tots els que s'hi han fixat una mica bé. I el que hi ha hagut a destajo ha estat indignació:

taburete3

@taburetegram

Un mapa on han fet una redistribució sui generis inexplicable de les províncies i comunitats autònomes que hi ha a Espanya. Un mapa on Navarra i el País Basc apareixen unides. Un mapa on Castella i Lleó ha reduït de manera significativa el seu nombre de províncies. Un mapa on han esborrat del mapa i mai més ben dit, la comunitat autònoma de La Rioja. Un mapa, en definitiva, que és un autèntic despropòsit. Els fans i els haters, units en un crit unànime de rebuig, tot i les disculpes matusseres de Willy Bárcenas: 

"Nuestro geógrafo andaba despistado".... Els tamborets metafòrics han volat a la xarxa per la barra que ha tingut el grup:

Taburete llueixen orgullosos la bandera espanyola als seus concerts... Potser seria millor que ensenyessin menys banderes i més llibres de geografia.