Catalans contra catalans. Vicent Sanchis entrevistat per Susanna Griso amb Albert Castillón de sicari. El director de TV3 segueix la gira d'entrevistes per teles estatals. Ahir el van collar a Tele5 i La Sexta i avui li ha tocat passar per Antena 3. Espejo público porta setmanes liderant la informació anti-independentista, a vegades inclús com a líder a Catalunya, i li ha parat a Sanchis un parany. L'han encerclat, literalment, de catalans hostils al procés. Als dos presentadors s'hi han sumat Toni Bolaño, excap de comunicació del president Montilla i columnista de La Razón, i Nacho Martín Blanco, periodista que va abandonar les tertúlies de TV3 acusant-les de ser "un circ d'odi". La tertúlia d'avui, en canvi, li haurà semblat un circ de l'amor fraternal.

sanchis bolaño   Antena3

Griso està escarmentada. Les últimes polèmiques han desgastat molt la seva imatge a Catalunya i avui s'ha escudat amb una frase molt eloqüent: "No soy la directora de este programa, solo la presentadora". Com a experiodista de TV3 no ha ocultat el seu desacord amb la intervenció de la TV pública catalana qualificant-la de "aberració" però el seu copresentador, Albert Castillón, li ha fet la feina bruta. Castillón és un català més polititzat que Griso. Va prestar-se a llegir el manifest de Societat Civil Catalana el passat mes de març en una manifestació contra les institucions catalanes. Avui li ha saltat a Sanchis a la jugular. Un vídeo de 5 minuts d'alta tensió:

Castillón ha atacat personalment a Sanchis retraient-li des del que cobra, "más que el presidente del Gobierno", fins a haver estat "director de El observatorio (sic)". A banda que retreure-li a algú que haver dirigit un diari l'inhabilita per dirigir una TV és ignorar les bases del periodisme, el diari al que es referia Castillón no existeix. Una badada que no ha aturat l'exlocutor de ràdio. Li ha preguntat a Sanchis si marxarà del despatx voluntàriament o farà que se l'emportin a la força. Tensió in crescendo que ha arribat als espectadors. Sanchis ha estat mesurat titllant-lo d'arrogant. I Castillón sagnava per la ferida: "Por eso jamás he pisado TV3"

griso sanchis castillon   Antena3La baralla ha acabat amb Bolaño exclamant  "Con un par! Se esperaba una entrevista plácida como las que usted hace a Puigdemont". I amb certa disculpa de Griso que li retreia a Castillón les alusions personals a Sanchis. Tot semblava part de la promoció de la sèrie nocturna d'Antena 3 que durant tota l'entrevista apareix sobreimpressionada a la part superior dreta de la pantalla: Tiempos de guerra.