Ha arribat el dia. L'ajuntament de Barcelona d'Ada Colau ha lliurat aquest dimecres les seves últimes Medalles d'Honor del mandat. Van ser decidides al juliol i van ser polèmiques. Cada grup municipal feia la seva proposta i la resta se l'empassava. Els independentistes van voler que la ciutat premiés l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat que agrupa els familiars dels presos polítics i que pretén recaptar fons. Ciutadans va contestar fent premiar Susanna Griso. La periodista catalana presenta un dels dos programes més antiindependentistes de la TV, frec a frec amb el d'Ana Rosa. Com que premiar Quintana hauria estat rar, es premia la barcelonina Griso. Ella mateixa ho celebra així:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Llegando a la entrega de les “Medalles d’honor de Barcelona”. Gràcies #Barcelona

A post shared by Susanna Griso (@susannagrisooficial) on

El PSC va fer premiar Rosa Maria Sardà i cadascú escombra cap a casa. Tots van votar els premiats excepte la CUP, que sense Garganté ni Lecha segueix sent un rara avis al Consistori. Griso ha estat una de les premiades més polèmiques fins el punt que el número 3 de Colau, Jaume Asens, feia una campanya a twitter per aclarir que si bé és cert que qui premia Griso és l'Ajuntament com a administració pública governada per Ada Colau en solitari, la proposta no era dels comuns. Dit queda. Colau podria haver-se abstingut a votar però va convenir que cada grup proposés qui volgués i tots votessin tot.

GRISO COLAU   A3

Antena 3

Les imatges de robatoris a Barcelona són utilitzades i manipulades als programes matinals de les TV espanyoles per promocionar una Barcelona com la Chicago dels anys 20 però Carina Mejias vol fer l'últim servei com a cap de cartell taronja i abraçar-se a la presentadora d'Espejo público abans que Manuel Valls l'aparti d'un cop de mà. Au revoire Carina. Valls ja ha dit que vol de número 2 una "dona jove i dels barris". Mejías no fa el pes. Valls pot triat de número 2 una barcelonina mediàtica i jove (49 anys): Susanna Griso.

colau a3

Antena 3

Barcelona premia així "la consciència ciutadana, la convivència i els valors cívics", segons sostenen les bases de les Medalles. Per celebrar-la, Susanna Griso entrevistarà Albert Rivera. Com cada dos dies.