Susana Ramos, periodista de Telecinco, ha viscut un veritable calvari en les últimes hores, després que dilluns unes persones que no coneix de res assaltessin la seva casa de Madrid i s’instal·lessin per viure-hi. Ho va denunciar ella mateixa aquest dimarts a El programa del verano, la versió estiuenca del matinal d’Ana Rosa Quintana, durant aquests mesos presentat per Patricia Pardo. La reportera d’informatius va explicar que els okupes havien aprofitat que ella no hi era, mentre esperava una llicència d’obres, per entrar al domicili, i que en conseqüència se n’havia d’anar, amb el seu home i la filla de nou mesos, a un altre immoble. Una història que va indignar la presentadora però que ha tingut un final feliç per a Ramos, poques hores després de fer públic el seu cas a la tele.

Telecinco

La periodista Susana Ramos denuncia que han okupat casa seva | Mediaset

“Ayer a las 15:30h me llamaron porque la vecina había oído ruidos. Llamamos a la policía, que se personó aquí. Dijeron que teníamos que poner una denuncia. Estamos en una carrera a contrarreloj con un montón de obstáculos porque tenemos menos de 48 horas para que les desalojen. Si no, entraríamos en un proceso judicial que se puede alargar un año como mínimo”, relatava la periodista en una connexió en directe. Havia comprat la casa al novembre del 2019 i esperava poder reformar-la per anar-hi a viure, però la pandèmia va obligar a endarrerir els seus plans. El que no podia imaginar és que després del confinament també trobaria impediments per entrar a l’habitatge, en aquest cas en forma d’okupació. “Se ha cometido un delito flagrante y es nuestra vivienda habitual, yo la necesito”, implorava abans de demanar la intervenció de les autoritats policials.

Mediaset

Ramos explica que els assaltants porten menys de 48 hores a casa seva i demana a la policia que els desallotgi | Mediaset

Durant els mesos que no han pogut entrar a viure a la nova casa, Ramos i la seva família han estat en un apartament que ara se’ls ha quedat petit. “No podemos vivir ahí mucho más tiempo, necesito este espacio”, va explicar abans d’assegurar també que els que s’havien apropiat de l’habitatge li demanaven que els pagués per marxar: “Me piden 1.500€ para abandonar la vivienda. Nos piden dinero pero se lo tienen que pedir a la persona que les ha estafado”.

Susana Ramos

Per abandonar el domicili, els okupes van demanar-li 1.500€ | Mediaset

Poques hores més tard, una patrulla de la policia es va personar al domicili per a desallotjar les persones que hi havia a l’interior. Informativos Telecinco, on treballa Ramos, va mostrar-ho tot als espectadors. Com que es negaven a sortir-ne, els agents van intentar tirar primer la porta avall però finalment van obrir-la amb un mall. La dona que s’hi havia instal·lat ha estat detinguda i ara Ramos i la família esperen a enllestir les obres per gaudir finalment de la seva casa.