Ha arribat la final de Supervivientes. Telecinco ja no pot estirar més el xiclet i ha hagut de posar fi a un concurs que l’ha fet tocar el cel. L’audiència s’ha enganxat totalment a les aventures dels famosos passant gana a Hondures i han fet uns números increïbles.

Paolo Vasile ja pot respirar tranquil, oblidant-se tothom del desastre de l’última edició de Gran Hermano. La cadena sap que té un caramelet a les mans i vaja si n’ha tret suc. Sofia Suescun, Logan Sampedro i Raquel Mosquera són els tres finalistes: tenint en les dues noies les grans preferides. Fa setmanes ja que els teleespectadors pronosticaven que la final se la jugarien entre elles, sent molt evidents els esforços de Telecinco per donar-les protagonisme.

raquel mosquera 2  supervivientes

Telecinco

Doncs bé, sembla que tenir tanta audiència a vegades és contraproduent. I per què ho diem, això? Perquè com més gent et veu, més ulls es fixen en cada detall del teu programa. Un fet que ha estat determinant per treure a la llum que en aquesta última emissió han enganyat.

Resulta que la cadena va decidir gravar la primera part del programa i emetre-la després assegurant que estaven en directe, estafant l’audiència i donant pes a les veus que acusen el programa de fer tongo. El fals directe va crear molta confusió en la gent, que es va bolcar en comentar-ho a Twitter denunciant aquesta estafa.

El pitjor de tot és que no van dissimular massa bé, fent tan evident l’engany que sembla encara més inversemblant. Tot començava amb una imatge (en teoria en directe) de Mosquera i Carvajal arribant a plató en helicòpter quan es veia clarament que era de dia, fent un sol típic de primera hora del matí. Era fàcil adonar-se que no es tractava d’una imatge de les 22:30 h de la nit com volien fer entendre, esclatant tothom i deixant-los verds.

Les crítiques van ser tan ferotges que la direcció del programa va veure’s obligada a reaccionar, demanant perdó i justificant-se amb una imatge ja de nit: “Segons la normativa d’aviació civil, el nostre helicòpter no podia aterrar després de les 22 h i sí, era de dia. El croma no ens dona per tant...”. 

Jorge Javier Vázquez va haver d’explicar-ho en directe també, assegurant que només havien gravat aquella part: “Ara estem en rigorós directe. Ho hem gravat amb 20 minuts de diferència. I demà haurem de fer el mateix. No és que aquí tinguem un horari diferent, que podia ser”.

El programa va continuar com si res hagués passat, acabant amb el resultat que tothom esperava i salvant Raquel de l’expulsió: “Sóc la dona més feliç del món. Demà lluitaré al màxim i espero no defraudar-vos”. Però tots tenien present encara l’engany anterior, tenint més pes els rumors de tongo. Havien decidit abans de les votacions qui era el finalista? Perquè també van destacar que en diverses ocasions els concursants van contestar les preguntes de Jorge abans que ell les acabés de formular...

raquel mosquera  supervivientes

Telecinco

Tot molt estrany i amb uns enganys que l’audiència ha criticat. Ells asseguren que no hi ha hagut cap irregularitat en les votacions, però la seva fidelitat està més en entredit que mai. Com anirà la final d’aquesta nit? Repercutirà aquesta mentida en l’audiència?