En un parell de setmanes l’Amaia i l’Alfred veuran com es compleix un dels seus somnis: representar Espanya a Eurovisió. La parella d’Operación Triunfo fa un parell de mesos que assaja sense parar i fa promoció de la seva cançó per diversos països d’Europa. L’objectiu està clar: aconseguir una bona posició al festival i fer oblidar el ridícul que va fer l’any passat Manel Navarro.

Tot i que hem de recordar que l’Alfred no ha començat massa bé, protagonitzant una gran polèmica en córrer el rumor de que és independentista. El català va veure’s immers en un escàndol, gairebé, en fer-se públic que tenia fotos al seu Instagram a diverses manifestacions favorables al procés. Ell va sortir a la palestra després de moltes crítiques, assegurant que no era independentista com s’estava dient i que no tenia res en contra d’Espanya.

Però aquest argument va caure quan va compartir un vídeo de l’Amaia el dia de Sant Jordi en el qual es veia que li havia regalat un llibre d’Albert Pla anomenat España es una mierda. Molts van tornar a posar-lo verd, creant fins i tot una campanya perquè ningú no vegi com un independentista representa Espanya a Eurovisió.

El boicot no ha fet gens de gràcia a la parella, recalcant que no es tracta d’una publicació política. L’argument té com a protagonista a un cantant que inicia una gira amb el seu representant, escudant-se en això i demanant que no es quedin amb el títol. Sigui com sigui el mal està fet, diguéssim, i el rebombori ha estat notable.

En aquest context LOC ha fet una entrevista a Soraya Arnelas, exconcursant també d’Operación Triunfo i participant a Eurovisió el 2009. Des d’un principi ha volgut donar el seu suport a la parella, afirmant que està convençuda que faran un molt bon paper al concurs i que acabaran dins del Top 10: “El que creen quan canten a sobre de l’escenari és una bombolla d’amor. Crec que és molt real i que calarà a Europa, perquè el missatge és de veritat”.

Sobre la polèmica del llibre també n’ha parlat, sent molt sincera: “És que clar, a sobre és en català... Ho han posat molt fàcil, però ja he vist el vídeo en el qual expliquen que el llibre no parla realment de política. No sé si és inoportú o no. Jo diria que és una casualitat. Però saps què passa? Jo en l’Alfred em fixo en altres coses que fa. Com quan dona suport a alguna ONG i altres iniciatives. Inclús si l’Alfred és independentista, s’hauria de respectar el seu punt de vista”.

Un missatge que aprofita per criticar la falsedat i la incoherència de molta gent en contra del jove: “Si ser independentista és el que sent... jo no diria res. Jo respecto aquest camp. A més a més, tens a Piqué jugant a la selecció espanyola. Tenen alguna cosa a dir sobre això? Segueix jugant o no? Doncs això. Ara mateix són representants d’Espanya, i si ell ha volgut regalar-li aquest llibre a ella, doncs que ho gaudeixi".

Una Soraya sincera que ha volgut donar-los suport.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat