L'extrema dreta espanyola (i no tan extrema), santa, beata i suposadament cristiana, apostòlica i romana, fa bona la dita de "a Dios rogando y con el mazo dando". Sempre tenen Déu a la boca, especialment quan els hi convé. Ara bé, de les suposades característiques atribuïdes al bon cristià, allò de la misericòrdia, el respecte, etcètera, "adiós muy buenas". De fet, no respecten ni tan sols aquells que han dedicat la seva vida a escampar la paraula del Senyor. Ja ha passat amb el Papa Francesc, tot i que els ultres troben més fàcil, més a mà i més del seu estil allisar Sor Lucía Caram. Ella ho té tot​: dona, estrangera, sensibilitzada contra les injustícies i integrada a la perillosa i 'satànica' cultura catalana. Un còctel que els hi dona les forces necessàries per canalitzar el seu odi visceral via xarxes (i anonimat) i vomitar tota mena d'insults, blasfèmies i atacs masclistes i xenòfobs, que deixen la seva catalanofòbia com una anècdota.

Debat candidats eleccions 10-N Cayetana Alvarez de Toledo Ines Arrimadas Ignacio Garriga - Sergi Alcàzar

Debat eleccions 10-N Cayetana Alvarez de Toledo Ines Arrimadas Ignacio Garriga - Sergi Alcàzar

Sor Lucía va ser una de les espectadores del debat electoral de TV3, i va gosar expressar el seu rebuig pel que va sentir de boca de Ignacio Garriga, únic diputat català de VOX, i que sembla fer-se el sord davant les paraules del company Iván Espinosa de los Monteros. "Escuchar que el candidato de Vox pidiendo el voto termina en el debate de @tv3 diciendo “que Dios les bendiga” después de criminalizar a los inmigrantes, es una estafa, una profanación del nombre de Dios. Si ellos mandan: Que Dios nos bendiga". Vivim en un país en el que els policies nacionals poden expressar la seva ideologia​, però no una monja. No només això, sinó que hi ha barra lliure per etzibar-li tota mena de qualificatius abjectes. I fer-ho en nom del santíssim. Aquesta és l'Espanya que proposa la dreta espanyola. 

Sor Lucía Caram @sorluciacaram

Sor Lucía Caram @sorluciacaram

Apallissar els que no pensen com tu, menysprear i humiliar dones i estrangers... i anar corrent a missa per 'obtenir' el perdó de Déu, com si fos una vida extra d'un videojoc. Sí, Lucía, que Déu ens guardi. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat