Sonia Sierra no atura la seva croada contra l’escola catalana ni quan està de vacances. La número 2 de Ciutadans al Parlament de Catalunya ja va veure com, la setmana passada, li paraven els peus després d’assegurar que “la Generalitat da dinero a sus amiguetes para que espíen a los niños a la hora del patio”. Les ànsies per menysprear el sistema educatiu a Catalunya fan que la diputada no mesuri gaire les seves paraules. Cada cop la diu més grossa. I al final passa el que passa, que la dirigent taronja s’ha acabat ficant de peus a la galleda amb la darrera proclama que ha fet sobre els professors catalans.

Sonia Sierra Cs Arrimadas 0 @sonia sierracs

@sonia_sierracs

A les xarxes socials, la Sonia Sierra comparteix un article del diari ‘El País’ que explica: “Cataluña rechaza a uno de cada tres aspirantes a maestro por bajo nivel”. I ella afegeix: “Pero los nacionalistas presumen de modelo de éxito”. Potser és que el sol del mes d’agost li ha escalfat les idees i no entén el que llegeix o no sap gaire bé el que diu. Tal com indica el mateix article: “A los alumnos catalanes que quieran ser maestros no les basta con aprobar la Selectividad, como pasa en el resto de España. En esta comunidad llevan desde 2017 con unas pruebas específicas de competencia matemática y de comprensión lectora que determinan si pueden ser los maestros del futuro. Ese doble filtro impide acceder a Magisterio a entre un 30% y un 40% de los aspirantes cada año”. Es tracta d’un model d’èxit que obliga els estudiants catalans a examinar-se de competències lingüístiques en català i castellà i de raonament lògic-matemàtic.

Un filtre extraordinari, per accedir a la carrera, que també apliquen altres països europeus. “En el Reino Unido o Finlandia, las pruebas específicas llegan incluso a una entrevista personal”, remarca ‘El País’. L’article també fa referència a l’opinió dels experts sobre el mecanisme de l’escola catalana per triar els millors professors: “Los catedráticos apuntan a que esta medida ha elevado el nivel”. A partir del curs 2020-2021, les Balears seguiran l’exemple de Catalunya i el govern de les illes farà proves similars. A tots els sembla que és un bon sistema, excepte a la Sonia Sierra. Els atacs constants al sistema educatiu català li passen factura i acaba criticant el que a ulls de la resta és positiu. Un ridícul de la diputada de Ciutadans que ja ha estat àmpliament contestat a la xarxa.

Manca de comprensió lectora o mala fe? Si és la primera, Sonia Sierra no podria ser d’ara endavant professora a Catalunya. Si és la segona, preferiblement tampoc.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat