Ja fa algun temps que es va allunyar de la televisió convencional, però és inevitable tenir-la al cap quan es parla de telerealitat. Ella, una joveníssima Sofía Suescun que amb només 19 anys va entrar a la casa de Guadalix de la Sierra per concursar en la setzena edició del Gran Hermano. L'últim que Mercedes Milá va presentar i una d'aquelles temporades que va deixar molts personatges per al record. Un d'ells és la inigualable Maite Galdeano que, per als més desconnectats de l'univers Telecinco, és la mare de Sofia. Ella va ser la primera expulsada de l'edició, mentre que la seva filla va guanyar el maletí de 300.000 euros. I d'allà, a la fama televisiva.

sofia suescun maite galdeano telezinco gh
Sofía Suescun i Maite Galdeano, presentació a GH 16. / Telecinco

Fama econòmica, també, perquè si algú ha tret rèdit als 'realities' de Mediaset ha estat la pamplonesa. També va guanyar Supervivientes davant Logan Sampedro uns anys més tard. Ha passat per mil i un formats més, a destacar el seu tron en l'extint Mujeres y hombres y viceversa o el seu no tan prolífic concurs en Gran Hermano Dúo juntament amb el seu ex Alejandro Albalá. Un temps després, segons apunten les males llengües —i per lògica aclaparadora—, Sofia va ser vetada de la cadena.

sofia suescun supervivents telezinco
Sofía Suescun guanya Supervivientes 2018. / Telecinco

Un vet que no li ha suposat massa problema, perquè ara està centrada en la seva etapa com a 'influencer'. Prop d'un milió i mig de seguidors són els que té únicament en el seu perfil d'Instagram. La 'reina dels realities' porta ara una vidassa que molts volguessin. Esdeveniments, viatges i luxes. Casa de disseny en la qual li cap el xicot, el gos i fins i tot la seva inseparable progenitora. I tot ho mostra a través de les seves xarxes socials, que per a alguna cosa treballa d'això.

Sofía Suescun explica tot sobre el seu retoc estètic

Com és ja un constant en qualsevol famosa d'Internet que es preï, Suescun explica les seves aventures i desventures a través de les publicacions i 'stories' del seu compte. Estimada i odiada a parts iguals, en moltes ocasions és difícil que els seus moviments quedin exempts de polèmica. Recentment, feia públic una dada sucosa fora de mida, i és que a l'edat de 27 anys ha considerat que ja es troba en el moment propici per començar a cuidar el seu rostre. Cuidar-lo amb cirurgia estètica, està clar. Els diners mouen muntanyes i fan desaparèixer arrugues. Amb una fotografia després de sotmetre's a les punxades, ha escrit: "Esto es fuerte para mí. Me he 'desvirgado' en cuanto a botox y ácido hialurónico. Ya son 27 años y se nota. Estoy deseando enseñaros qué me he hecho".

Allau de crítiques davant de la decisió de la 'influencer'

Com anticipa el tuit recollit a dalt, la seva decisió no ha conquerit l'audiència. Més aviat al contrari, perquè li han caigut crítiques a tort i a dret que l'acusen de caminar "creant complexos". Els internautes de la xarxa social X el titllen de "vergonzoso", creuen que el "post sobra" i que "debería percatarse que muchas niñas y gente joven toman ejemplo". D'altres són més durs, i diuen que potser el que es nota és "la falta de oxígeno". No hi ha treva.

"Deixeu de fer famosa a gent estúpida", sentencia una de les respostes. Sofía, Sofía. La pròxima vegada no diguis res, dona. Si total, tothom es retoca, però millor no obrir debat. No li'n queda cap altra opció que el dientes, dientes.