La còmica catalana Sílvia Abril està de rigorosa actualitat per una de les últimes declaracions que ha concedit en el programa de ràdio, Las del grupo, a la cadena SER, produït per El Terrat, la productora fundada pel seu marit Andreu Buenafuente. Unes paraules molt aplaudides, que no han passat desapercebudes per a ningú i on parla alt i clar de les tres coses que els catalans han inventat i que actualment s'utilitzen al llarg i ample de tot el territori espanyol. Una confessió, però, que no tothom ha rebut de la mateixa manera. Mentres hi ha molts que donen la raó a la de Barcelona, d'altres, pocs, les coses com són, no han dubtat a carregar durament contra ella per presumir orgullosa dels seus orígens i terra. Què ha dit?

Silvia Abril, TVE

Sílvia Abril, Televisió Espanyola

En una conversa amb la seva amiga i companya Toñi Acosta, qui també participa en l'esmentat programa humorístic de ràdio, Sílvia Abril, referint-se als catalans, dissabte passat 13 de març va confessar el següent: "Nosaltres vam portar a Espanya les polles i el pà amb tomàquet, el pantumaca." Tot seguit, va afegir: "I el calçot". Tres elements, un, dos i tres, molt populars a tot Espanya. El primer forma part del vocabulari de molts. Ja que al llarg del dia moltes són les persones que en alguna ocasió pronuncien la paraula "polla" ja sigui per mostrar el seu enuig, alegria o un altre estat d'ànim. Respecte al pà amb tomàquet, plat indiscutible de la gastronomia catalana, s'ha convertit, amb els anys, en un dels esmorzars estrella de molts territoris espanyols. El mateix ha passat amb els calçots, un aliment cada vegada més demandat. Prova d'això, el que va dir Carlota Corredera, de Sálvame, la tarda del dimarts 16 de març. Una espectadora va trucar al programa i va dir que era de Tarragona. El primer que va deixar anar la de Mediaset va ser que ella tenia moltes ganes de fer una bona calçotada. Les declaracions de Sílvia Abril les pots escoltar prement la imatge. A partir del minut 32.54.

Sílvia Abril, cadena SER

Sílvia Abril, cadena SER

Un programa de ràdio on l'actriu, parlant de noms, també va confessar el motiu pel qual a la seva filla, fruit de la seva relació amb Andreu Buenafuente, van decidir posar-li Joana. "Li vam acabar posant aquest nom perquè a casa de l'Andreu hi ha una tradició que consisteix en posar als homes o bé Joan o bé Andreu. Però com nosaltres vam tenir una noia, enlloc de Joan li vam posar Joana". Un nom que a Sílvia, va confessar, li sembla "potent". A més, la còmica va explicar que Joana és un nom que n'ajunta dos en un mateix. "Joan, que és com es diu l'avi, i Ana, que és com es diu l'àvia." Sílvia Abril ambaixadora catalana a Madrid. Per escoltar-la fent més picades d'ullet a la seva terra, totes les matinades del cap de setmana parla a la cadena SER. Què serà el següent?