Si hi ha una pel·lícula que tothom se sap de memòria, aquesta és Pretty Woman. La mítica història d'amor entre Richard Gere i Julia Roberts que cada any passen per la tele aconseguint, per moltes vegades que l'emetin, unes audiències incontestables.

pretty woman

Al públic li agrada aquesta pel·lícula. No se sap que té, però qualsevol podria enumerar les escenes més icòniques sense dubtar: quan l'Edwrad i la Vivian es coneixen als carrers de Los Angeles, quan es banyen al jacuzzi, quan ella se'n va de compres per Rodeo Drive, quan trepitgen la gespa al partit de polo, quan van a un restaurant i ella prova els escargots per primer cop, el polvo al piano, quan ella s'emociona a l'òpera ("por poco me meo de gusto en las bragas"), la conversa al balcó de la suite del luxós hotel Regent Beverly Wilshire, la cançó de Roy Orbison, la de Roxette o el final, amb ell pujant les escales d'incendis amb un ram de flors. Però hi ha una escena concreta que molts han intentat reproduir quan han regalat alguna joia a qui estimen: ella, espectacular amb un vestit vermell, volent tocar un caríssim collar i ell, encantador, tancant-li la capsa:

Aquest mes de març farà 31 anys que es va estrenar aquesta mítica pel·lícula de Garry Marshall. I ara, gràcies al nou canal de Disney+ i d'Andreu Buenafuente i Sílvia Abril, hem vist com seria una versió nostrada. Perquè els dos còmics catalans protagonitzen una promo del canal Star que es pot veure a la plataforma des de fa una setmana. Un catàleg de pel·lícules taquilleres dels 80, 90 i 2000, per exemple, són a l'abast dels clients. I què millor que veure l'Andreu fet un dandy com Richard Gere o a la Sílvia en el vestit vermell de Julia Roberts... rebent un collar de macarrons i tancant-li la capsa als dits ("me has vuelto a romper el índice"). Una recreació sublim:

Si us plau, des d'En Blau demanem a Star que posi pasta perquè l'Andreu i la Sílvia facin una versió sencera de Pretty Woman: seria hilarant. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat