Des que es va separar de Gerard Piqué i els seus fills es van fer grans, Shakira s'ha centrat més en la seva carrera discogràfica. Quan es va traslladar a Barcelona i van néixer Milan i Sasha va voler dedicar-se a la seva família, però en alguns aspectes s'ha adonat que ha estat un mal pensament. La separació del futbolista la va tornar a posar en el mapa en la indústria amb dues de les cançons més virals dels últims anys. Ha continuat creant música, fins i tot els seus propis fills, i ja ha donat llum verda a una nova gira després de tants anys sense pujar a un escenari. Es troba en plena forma i rendiment.
Als seus gairebé 50 anys Shakira té una figura envejable, balla com ningú i són molts els que donarien el que fos per conèixer els seus secrets. El ritme de l'artista és un dels més trepidants, hi ha dies que ni tan sols li dona temps a dormir, per això una cosa que no perdona mai és l'esmorzar. S'ha convertit en part de la seva rutina, ja que necessita carregar-se d'energia per afrontar el dia.
L'Anna Kaiser és l'encarregada de l'energètic esmorzar de la Shakira
De qui no s'ha separat és de la seva entrenadora personal, Anna Kaiser. La prepara per a totes les seves gires i fins i tot l'acompanya a alguns concerts. La Shakira està molt agraïda a Espanya i una de les coses de què es va enamorar va ser la dieta mediterrània. Continua cuinant amb ingredients molt típics de la gastronomia espanyola. Demana consell a la seva entrenadora per a un bon esmorzar.
"L'esmorzar poden ser ous o alvocat amb oli d'oliva, tomàquet, sal marina i després un batut, fruits vermells, proteïna vegetal, de vegades vegetals o proteïna verda”, compartien.
La Shakira fa diversos àpats al dia, tot i que l'esmorzar és la part més important. Sol menjar cada tres hores aproximadament, i opta per peixos, verdures i brous. "Per dinar, tenim peix i vegetals frescos o una amanida amb molts colors. A les tardes, sé que solen posar-s'hi molt, però fem una sopa. Hi ha sopes de carxofa boníssimes, també podria ser una sopa de porro i albergínia, pastanaga i gingebre, i de vegades un acompanyament de cogombres amb llimona i sal. Per sopar, tornarà a menjar peix i verdures. Sol ser fred per dinar i calent per sopar.”
Pel que fa a capricis també en té algun, com qualsevol humà. «Què és el que li encanta? Costelles de porc. Les costelles de porc són el meu menjar menys favorit», explica l'entrenadora, «però li agraden. De vegades hi ha xocolata negra, xocolata negra molt pura amb zero sucre.»