El Carnaval és època de disbauxa, però no de carta blanca per delinquir. La banalització de l'Holocaust és apologia de l'odi i perseguible per la Fiscalia. L'extermini de 6 milions de jueus pels nazis seria l'últim motiu d'una rua, excepte a Castella-la Manxa, al poble de Campo de Criptana, Ciudad Real. Allà una comparsa va disfressada de soldats nazis amb metralletes, presos jueus amb un tret al pit i uniforme de camp de concentració, un altar nazi amb la Porta de Brandemburg de Berlín, dòbermans i estètica feixista. El vídeo pot ferir (de fet fereix i molt) la sensibilitat:

Sona a tota pastilla la cançó Where have you been de Rihanna i les víctimes de l'Holocaust ballant. El poble s'ho mira sense saber què fer. És real? Pilar Rahola s'indigna i avisa la Fiscalia: prou de perseguir indepes i posin-se amb temes de banalització de l'Holocaust i d'antisemitisme:

carnaval nazi 1 

carnaval nazi 2

carnaval nazi 3

twitter

Forns crematoris, banderes d'Israel, esvàstiques... Fa mesos que preparen aquesta desfilada. ¿Ningú va veure durant la preparació que això era una gasòfia?, que ofendria milions de persones al Planeta? Pilar Rahola impulsa una denúncia mundial:

Segons els presents, hi havia més: "Entre los disfraces destacan los de varias niñas vestidas con el famoso abrigo rojo de la película "La Lista de Schindler", u otros de dudoso con la bandera judía y un disparo en el costado. El Ayuntamiento les ha permitido desfilar y hacer el número de “Cámara de gas” en la plaza, portar crematorios y menores judíos con la Estrella de David". No és Carnaval. És apologia del feixisme. Com que no és a Vilanova i la Geltrú, no passarà res. L'escàndol no ha arribat a la premsa espanyola però sí a la premsa britànicaSpanish carnival's Holocaust-themed parade of dancing 'Nazis' sparks outrage i a la CNN nord-americana Holocaust-themed Spanish parade with dancing Nazis causes outrage.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat