Risto Mejide és un dels personatges més mediàtics d’aquesta última dècada. El seu paper de malo malísimo a Operación Triunfo va fer que es creés un lloc destacat dins del món televisiu; caient molt bé o molt malament i sent controvertit per sobre de tot.

Les inseparables ulleres de sol s’han convertit en una de les seves senyes d’identitat, d’igual manera que els pocs pèls que té a la llengua. Ara bé, una de les preguntes que tothom es fa quan pensa en el publicista és si el seu nom és vertader. Va canviar-se'l per triomfar a la televisió o sempre s’ha dit així? Finalment ha estat ell mateix qui ha revelat el secret.

Ho ha fet en una entrevista a Enrique San Francisco, qui va acudir al Chester després de les dures confessions dels Javis. L’actor ha tingut aquest dubte des de fa temps, optant per preguntar-li directament al presentador quina història hi ha darrere del seu nom.

Risto és publicista, amb la qual cosa no sorprendria gens que hagués optat per un pseudònim més atractiu i original que el seu nom de debò per ajudar a crear un personatge més recognoscible. Doncs bé, sembla que així va ser: “Risto és un nom finès, hi ha molts Ristos a Finlàndia”. Però... com es deia de petit? “Van començar a dir-me Risto fins que un dia me’l vaig canviar. Jo em deia Ricardo. Portàvem nou generacions de Ricardos i volia trencar amb els morts, encara que fossin els meus. Jo soc diferent, jo no vull...”.

risto ulleres sol 2 chester

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / Cuatro

Però canviar de nom d’aquesta manera té conseqüències: “Hi ha molta gent que encara em diu Evaristo o Cristóbal. Cadascú que em digui com vulgui. Hi ha gent que em diu coses pitjors”. La pregunta que sorgeix ara és si d’haver seguit dient-se Ricardo hagués triomfat de la manera que ho ha fet...