Espifiada antològica a Todo es mentira. El dia que el Tribunal Suprem ha ratificat la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat, el programa que Risto Mejide presenta a Cuatro ha dedicat una llarga estona a parlar d’una sentència que escapça, una vegada més, el govern català. Però les presses per informar al minut de tota l’actualitat al voltant d’aquesta decisió judicial han jugat una mala passada a l’equip del publicista, que ha emès el que ha pensat que era la reacció controvertida del lehendakari Íñigo Urkullu a la inhabilitació, però que realment era un tuit d’un compte paròdia. Risto no se n’ha adonat fins que ha llegit les queixes d’alguns espectadors a les xarxes socials, i finalment s’ha fet enrere en directe.

Mentre un dels col·laboradors afirmava que “nadie pone en discusión la libertad de expresión de Quim Torra” perquè “podía haber puesto esa banderola en el balcón de su casa y nadie habría hecho nada”, Todo es mentira emetia les piulades de dirigents polítics i partits sobre la condemna al president. Gabriel Rufián, el PSC, Carlos Carrizosa, Roger Torrent... i un compte humorístic anomenat “Iñígo Urkullu, lehendakari FAKE” però que a Mediaset han donat per bo. Això, malgrat que hi diu literalment que és “fake”. Tampoc no els ha grinyolat gens el to del missatge: “A mí, Quim Torra me da un asco descomunal”, comença. “Pero no es comparable con el asco que me dan quienes vulneran los cimientos más básicos de la democracia, orquestando un golpe junto con jueces amigos, para quitar de en medio a un tipo que ha ganado las elecciones en su tierra”. Risto ha rectificat quan ha vist que a Twitter anomenaven “colla de mentiders” els seus companys.

Digne de qualsevol zàpping. “Esto es de echar gente, a la cola del paro”, ironitzava Miguel Lago després de la publicitat. Risto responia sorneguer: “Pero si nos lo enviaste tú”. “Esto es un error que le puede pasar a cualquiera”, bromejava aleshores el col·laborador, intentant treure ferro a la fotuda de pota. I és que una pífia com aquestes en la seva època de temible jurat d’OT bé hauria significat la nominació expulsió del programa.