Ja fa uns quants mesos que Ricard Ustrell va deixar de presentar el programa estrella de TV3Preguntes freqüentsUna decisió sorprenent, tenint en compte que era el primer programa de tele que presentava algú jove com ell, però que des del primer moment va rebre elogis i crítiques positives per la seva manera de conduir-lo. El FAQS anava a velocitat de creuer i bona part de culpa, o de mèrit, es devia al presentador de Sabadell.

ustrell rahola  @FAQSTV3

TV3

Però Ustrell va fer un Guardiola i va marxar per la porta gran del buc insígnia de Televisió de Catalunya. Ell, i el seu equip, van dir que firmava fins a finals de l'any passat i va complir la seva promesa. Però és clar, no era com aquells entrenadors que fan fora a meitat de temporada perquè el seu equip és cuer. Ell se'n anava deixant l'equip líder a la primera divisió televisiva dels dissabtes a la nit. A TV3 van reaccionar ràpid i van posar una Laura Rosel que fins i tot fa millors números que el seu predecessor. Però això no deixa de fer que tothom es pregunti per què el periodista no va renovar per continuar presentant a dues mans el seu programa a Catalunya Ràdio, El suplement, i el programa de tele. 

Ricard Ustrell - Sergi Alcazar

Sergi Alcázar

Ahir Ricard Ustrell va ser el convidat de l'apartat televisiu del Tot es mou presentat per Helena García Melero i Lluís Marquina. Anava a presentar la seva primera novel·la, "Sense tu". Sense Ustrell el FAQS ha demostrat que també va com un tro, però a la taula televisiva li van etzibar el dubte que tenien molts catalans: "Per què te'n vas anar de 'Preguntes freqüents"? Resposta d'Ustrell: "allò va ser una joguina i una oportunitat, però va ser molt de vertigen d'entrada, perquè allò era una bèstia. Fins i tot, vaig dir-li al realitzador que jo no sabia mirar a càmera, que la càmera em mirés a mi. Jo no sé fer tele, vaig intentar fer-ho de manera humil".

ustrell tot es mou

TV3

El periodista va insistir en que quan ell i el seu equip van agafar el projecte ja van dir que ho farien quatre mesos, que era el que estava signat, perquè "no ens imaginàvem mantenir aquest ritme durant molts mesos més, vam ser honestos amb la nostra paraula. No me'n penedeixo de res". Fins aquí tot normal. El més sorprenent, però, és quan Ustrell hi posa un altre factor en la balança: "també les circumstàncies..., era un moment complicat d'aguantar. També tot allò... Jo no ho vaig disfrutar gaire. I fins i tot, ho vaig patir. Jo sentia una mena de dolor al cos. No sabia ben bé de què. Ara començo a adonar-me que moltes de les coses que van passar allà, no les recordo". (pots veure el moment clicant a la foto, a partir de les 2h44' fins les 2h43')

ustrell tot es mou2

TV3

Patir. Disfrutar poc. Sentir dolor... Sembla que Ustrell va anar al dentista en lloc de presentar un programa d'èxit a TV3. Des de la taula li pregunten: "I no és estrany renunciar a allò? Deixar la tele per la ràdio?". Llavors Ustrell va fer una comparació. La ràdio és casa la iaia. I la tele un amor fugisser. Una amiga con derecho a roce: "És com deixar la parella o casa els avis. És a dir, una relació pot anar bé o no pot anar bé, oi? Però casa els avis sempre és casa els avis. Quan tu has de tornar a casa saps on has de tornar, no hi ha equivocació...". Per si Ustrell té mono de tornar a estar amb la parella que ha deixat per no menjar sempre canelons a casa els avis, a Tot es mou li van fer un regal, abans d'entrar en matèria, que li va fer pujar els colors al recordar-li el seu passat com a imitador. Un regal en forma d'hemeroteca. Quan tenia 16 anys, el 2007, el van entrevistar al programa del 33 3XL.net. 

Un adolescent Ustrell imitava gent com Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero, Artur Mas, Josep Lluís Carod Rovira, Lluís Llach, Ángel Acebes o Pasqual Maragall... Ja que Ustrell no vol presentar més Preguntes freqüents, no vol dir que no hi pugui tornar com a convidat. Potser hi podria anar a imitar aquells polítics o a intentar-ho amb els d'avui en dia. De moment, els seus seguidors s'hauran de conformar amb dos especials dels Quatre gats per la televisió pública pel mes de maig, on entrevistarà Pepe Mújica i Alex Salmon.