Ricard Ustrell va cridar durant la seva estrena als migdies a TV3: "Mana el poble!". I així és: el seu Planta baixa s'estrena amb poca audiència, un fluix 11,4% i 82 mil espectadors. Perd pistonada respecte Els matins de Lídia Heredia (15%) i perd també la seva particular batalla contra l'altre programa d'actualitat de la franja: Al rojo vivo de La Sexta el supera de molt: un 16,1% a Catalunya i 153 mil espectadors. A l'espera del les primeres crítiques, twitter va repartir les habituals bofetades i els espectadors van ser pocs per l'expectativa creada. El programa que TV3 ha cancel·lat per ubicar-hi Planta baixa, el 12/14 de Carles Costa, feia la mateixa audiència a cost zero. La inversió feta per TV3 és per liderar i va fer menys que El programa de Ana Rosa (19,8%). Tenen feina.

ustrell tv3

TV3

L'audiència important és la del segon dia. El primer programa acostuma a estar "dopat" per l'efecte tafaner: els espectadors el sintonitzen per curiositat de la novetat. Si el segon dia puja és que va bé. Sent un programa diari es fan els canvis sobre la marxa. Per saber si és un èxit, un fracàs o ni una cosa ni l'altra caldrà esperar un parell de setmanes per veure el quadre sencer d'audiències. I si cal, començar a introduir-hi novetats: més ritme, menys comentaristes o canvi de to. Ustrell s'ha quedat petit per les expectatives i pressupost públic que li han concedit.

Ricard 10978

TV3

El programa queda per sota de la mitjana de TV3 del dia, un 14,2%. La bona notícia és que la seva corva d'audiència és ascendent: a mesura que avança PB s'hi incorporen més espectadors. Hauran de seduir els que són a casa a les 12 del migdia. De moment l'audiència és com la Planta: baixa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat