Jordi Cuixart és un pres polític que impedeix dir la gran mentida de "polítics presos". Perquè no és un polític. Molts periodistes televisius buscaven aquesta entrevista. Qui l'ha aconseguit és Ricard Ustrell. La seva productora s'apunta el tanto i emet Quatre gats amb Cuixart el dia de més audiència, diumenge, i a l'hora estel·lar, desplaçant el programa històric de TV3 30 minuts. Va ser líder d'audiència: 18,2% i 442 mil espectadors. Ustrell està tan cofoi de l'èxit que denuncia els impediments que, segons ell, hi ha posat la Conselleria de Justícia, en mans d'ERC. Vídeo:

4gats cuixart 17

Ustrell a Quatre gats, TV3

Ustrell té el màxim interès a difondre les "dificultats" que ERC li ha posat, per evitar o postergar l'entrevista. La consellera Ester Capella no ha badat boca però és probable que s'hi hagi de referir. És l'únic pres polític que no pertany a cap partit i un presentador, director i productor de TV3 acusa directament la Conselleria de Justícia de torpedinar l'entrevista. Quin interès hi té Capella o ERC? Ustrell no ho detalla. Només repeteix, per tuits i des de la mateixa TV3, que la Generalitat, que té la competència de presons, no veia bé l'entrevista. El director de Comunicació de JuntsxCat, Pere Martí, també s'interessa per aquestes "dificultats" que denuncia Ustrell:

image005 (1)

Cuixart i Ustrell a TV3

L'entrevista es fa via telemàtica per la COVID, connectant amb una sala de Lledoners. Ustrell no pot desplaçar-se dins la presó però no és aquesta la "dificultat" que denuncia perquè les restricicions per la pandèmia no són a causa de la conselleria de Justícia. Parla dels 3 anys a la presó de Cuixart, tot i que és evident que no porta 3 anys a presons catalanes. Però la denúncia ja està feta i a tres mesos de les eleccions tot s'aprofita.

4gats cuixart 05

Jordi Cuixart, TV3

Jordi Cuixart hauria de sortir més a TV3, i a més TV d'Espanya. I de Cuixart valia més centrar-se en el que diu ell i no en el que diu Ustrell.