El Manchester City de Pep Guardiola va guanyar ahir 0-4 al camp del Basilea. Però el millor gol del partit no el va marcar cap jugador, sinó el mateix entrenador. I no li va fer al porter de l'equip suís, sinó a la periodista d'Atresmedia Susana Guasch. Com? No parlant amb ella. A la zona mixta posterior al partit, Guasch es deuria creure que el de Santpedor perdria el nord per córrer a explicar-li les seves sensacions del partit. Però si per alguna cosa s'ha caracteritzat Pep Guardiola és per ser el mestre de la possessió, que als seus equips, ningú li discuteix la pilota. Per tant, la 'pilota' estava en poder de Guardiola i no de Guasch.

El tècnic tria on i per a qui parlar. I va triar TV3 després de les televisions internacionals. I a la reportera de la Champions d'Atresmedia no li va fer gens de gràcia. Se sentia poc menys que despitada, per molt Guardiola que fos qui l'havia rebutjada. I com una 'Mourinho' amb micròfon, va decidir canviar de tàctica i passar a l'atac. Com si fos el tècnic portuguès treient fulls amb llistats d'àrbitres favorables al Barça, va començar a buidar el pap, però utilitzant els micròfons de la COPE enlloc de papers. Sondejada pel presentador de "El partidazo de la COPE", Juanma Castaño, sobre què havia dit Guardiola en acabar el partit, Guasch li va respondre amb ironia, però visiblement enutjada: "Pues mira, precisamente acabo de salir ahora mismo de la zona reservada para televisiones, y sólo ha querido hablar con tres, y no le he podido escuchar porque he venido rápidamente aquí a la zona mixta para intentar que tú tengas algún protagonista, que yo no he tenido". Interpel·lada pel mateix Castaño sobre si entre les televisions 'escollides' no hi era cap d'Atresmedia, Guash va tornar a disparar amb bala, barrejant el tocino con la velocidad: "Pues no. Él está con la televisión inglesa, con la suiza y ha escogido la tercera por supuesto a TV3, que es su altavoz para poder hablar de sus lazos amarillos y de las cosas que a él le gustan". Podeu escoltar el moment en el següent audio:

Pam. Directe a la jugular. Com si fos Casemiro entrant a matar al tormell de Messi. O Sergio Ramos criticant Piqué per parlar en català. Guardiola no parla per mi.Guardiola només parla de llaços grocs a TV3.  Guardiola caca. I embolica que fa fort. Doncs sí, Guardiola portava llaç groc al parlar per TV3. Però de l'únic que va parlar amb el company de la televisió pública catalana va ser de futbol i no de política.

Però el dard ja estava llençat. La clatellada gratuïta ja l'havia deixada anar. Tirant de videoteca no ha estat l'única vegada que Guasch i Guardiola tenen un tete a tete diguem-ne que... feixuc.

Suposo que per l'entrenador, veure la reportera amb el logotip de color verd a la carxofa deu ser com trobar-se aquell cunyat pesat als dinars de Nadal. I per la ràbia de les paraules de Guasch, suposo que veure Guardiola de groc, deu ser el mateix per ella.