A la foto que il·lustra aquesta peça, veiem que Toni Soler porta una samarreta amb el símbol del llorer i amb les sigles 'SPQR', que corresponen a la frase llatina 'Senatus PopulusQue Romanus ('El Senat i el Poble romà'). Queda clar que al bo d'en Toni li agrada la història, la de l'Antiga Roma especialment, D'aquí que fos seguidor de RomaTitus Pullo és un personatge de ficció. Un dels més recordats pels molts fans que té aquesta sèrie sensacional. L'interpretava l'actor Ray Stevenson i a diferència d'altres personatges no històrics, aquest estava inspirat en el centurió Tito Pulón que apareix als Comentaris a la guerra de les Gàl·lies de Juli Cèsar. Pullo, centurió de la IX Legió, soldat ferotge i temible, però també força indisciplinat, no es podria imaginar sense el rostre de qui li donava vida, un intèrpret excel·lent de qui s'acaba de saber la seva trista mort.

pullo
Ray Stevenson com a Titus Pullo a 'Roma'
pullo2
Ray Stevenson com a Titus Pullo a 'Roma'

L'actor irlandès ha mort després de ser ingressat en un hospital després que se sentís indisposat mentre estava rodant la pel·lícula 'Cassino in Ischia', sense que n'hagin transcendit els motius que el van dur a la seva hospitalització. Secundari de luxe en nombrosos films d'acció, per exemple a Thor, on feia d'un dels amics de l'heroi de Marvel i déu nòrdic, 'Volstagg', Stevenson s'havia anat forjant una sòlida carrera davant de càmeres, participant en sèries com Dexter (fent de mafiós ucraïnès) o fent del llegendari pirata 'Barbanegra' a Black Sails. També el vam veure a Punisher 2: zona de guerra, Divergente, G.I. Joe: la venganza, Das Boot o a Transporter Legacy, i aviat el veurem sent un dels villanos ('Baylan Skoll') de la pròxima sèrie d'Star Wars, ja que a l'agost s'estrenarà en una sèrie protagonitzada per l'actriu Rosario Dawson, Ashoka, que explica la vida d'una jove aprenent d'Anakin Skywalker abans de convertir-se en Darth Vader.

ray
Ray Stevenson a 'Thor'
ray2
Ray Stevenson a 'Transporter: legacy'

L'actor, que vivia a Eivissa, va fer-se, però, molt conegut, gràcies a la ficció de Roma que explicava els esdeveniments històrics com la caiguda de la república i el naixement de l'imperi. Guerres, intrigues polítiques, assassinats, tragèdies familiars al voltant de figures com Juli Cèsar, Marco Antonio, Octavi o Cleopatra, amb els fans entregats al seu icònic personatge. Fans com en Toni Soler. El director i presentador de l'Està passant, gran amant de la història, l'antiga i la moderna, era un seguidor acèrrim de la sèrie que el va fer famós, i ha volgut acomiadar-se d'Stevenson, com no, en llatí:

Descansi en pau.