A Madrid, el govern municipal de Martínez Almeida ha tingut la genial idea de decorar algunes zones de la ciutat de cara al Nadal amb unes banderes espanyoles gegants plenes de llums leds. Un esperpent rojigualdo que corrobora la deriva ultrapatriòtica d'una ciutat on la dreta cada vegada se situa més a la seva dreta.

Una decoració grotesca i recarregada per deixar clar quan vas per Madrid que "Madrid es de todos. Es España dentro de España. Madrid, ¿qué es, si no es España? No es de nadie porque es de todos" com diria Isabel Díaz-Ayuso. Un espant que l'alcalde ha defensat al programa d'Ana Rosa Quintana. Madrid llueix així i durant totes les festes a l'eix Prado-Recoletos. Tot i que s'ha trobat amb la inesperada crítica de qui menys es pensava, la mateixa presentadora.

ana rosa i almeida

Ana Rosa Quintana i Martínez-Almeida (Telecinco)

Perquè AR no està del tot convençuda. Però no es precipitin. El que no li agrada és l'estètica. Evidentment, està encantada amb l'espanyolitat que transmet. Li etziba a Almeida: “Me encanta la bandera, me encanta la bandera de los puentes, pero la de los lados se ha pasado un poco… Haber puesto algún angelito, alguna cosa navideña. Y luego quite usted los pirulís alrededor de la fuente son horrorosos, que sé que no son de usted”. Resposta de l'alcalde?: “Queríamos transmitir que después de todo lo que hemos tenido que pasar, la tragedia, el drama, colocar la bandera de España es lo normal en una capital de una nación como es Madrid. Se puede discutir si se podía haber puesto más tramo o menos tramo”.

ana rosa i almeida 3

Ana Rosa Quintana i Martínez-Almeida (Telecinco)

Però Quintana continuava amb la seva justificació: “Creo que se ha pasado, pero es una opinión estética, nadie discute la bandera”. I Almeida, que no deu estar acostumat a rebre peròs d'Ana Rosa, li deixa anar: “Al que le moleste ver la bandera de España, en un año tan duro, un símbolo que representa a todos, nos cobija a todos y me sorprende que haya este debate… El elemento que fuera a lo largo del Paseo del Prado tenía que ser un elemento de continuidad, con una perspectiva amplia y pensamos que la bandera de España daba un tratamiento homogéneo a ese tramo urbano”. Pots veure-ho clicant a la foto:

ana rosa i almeida 2

Ana Rosa Quintana i Martínez-Almeida (Telecinco)

"Maria, Maria, ven acá corriendo, que el chocolatillo se lo están comiendo"... Potser alguns el que han fet amb el chocolatillo és fumar-se'l per tenir la idea de posar aquestes banderes allà al mig.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat