Un dels millors programes que s'han fet els darrers anys a TV3 va ser El convidat. Les visites que els hi feia l'Albert Om a diferents VIPS a Catalunya, maleteta amunt, maleteta avall, passant 48 hores amb ells i quedant-se a dormir a casa seva. Sobre els dubtes que hi havia al voltant d'això, ell mateix els ha resolt exposant-se a la secció 'La televisió és cultura' de l'APM?, que li ha mostrat diferents moments de quan va dormir, per exemple, en mig de la muntanya, amb en Kilian Jornet: "I tant que dormia a casa dels convidats! Sí, sí, sí. Osti... El que hauries de tenir ara aquí és l'equip que feia 'El convidat'. Tots aquests es van dutxar amb aigua calenta i tenien un hotel de puta mare a Chamonix. L'únic que dormia a la caravana allà amb el Kilian, era jo".

albert om apm

Albert Om a l''APM?' (TV3)

albert om apm convidat

Albert Om a l''APM?' recordant 'El convidat' (TV3)

El periodista de Taradell, ara a l'Islàndia de RAC1, es va sotmetre a l'hemeroteca de l'APM?, i ja sabem que de tant en tant, les hemeroteques les carrega el diable. El presentador va haver de veure fragments d'altres programes emblemàtics conduïts per ell a TV3, com l'enyorat El club. I possiblement, el moment més recordat de la seva història, va ser aquest, amb l'inoblidable Pepe Rubianes parlant de la unitat d'Espanya:

Om mira enrera i deixa clar una màxima que molts s'haurien d'aplicar: "amb el cas Rubianes ens van denunciar, vam haver d'anar a declarar al jutjat i allò es va arxivar perquè al cap de tres anys es va morir el Pepe, sinó, ves a saber què hauria passat". Om es pregunta: "Imagina't això ara...", i lamenta: "Hem de frenar una mica tots plegats a ofendre'ns tan fàcilment per tot. Pots discrepar, pot no agradar-te, ho pots trobar desafortunat, però no cal que anem al jutjat per cada cosa". Que en prengui nota tothom. Especialment els ofendiditos que es posen les mans al cap, que enviarien a la foguera el que diu o escriu alguna cosa que els indigna, o que tancarien mitjans, cosa que a la xarxa s'estila molt.

albert om apm foto

Albert Om, 'APM?' (TV3)

Hi ha qui s'ofen, també, per un soroll inoportú. Si és així, que s'hi posin fulles. El club s'emetia cada sobretaula, havent dinat, quan estem fent la digestió i els intestins fan la seva feina, de vegades, sense que la puguem controlar. I a l'APM? li posen un moment on Om dona pas a una de les col·laboradores del programa, la Xantal Llavina, i just en fer-ho, se sent un soroll sospitós. Una ventositat. Un pet generós, en definitiva, que tot i quedar dissimulat anys enrera, anys després ha sorprès el seu suposat autor: "Si a mi em fas la pregunta: 'T'has tirat mai un pet fent un programa de televisió?', jo hauria dit que no. Ara, clar, si hi ha la prova...'"... I els de l'APM?, evidentment, tenien LA PROVA:

Meravellós.