A TV3 hi ha quatre grans Telenotícies: el del vespre amb Toni Cruanyes és el buc insígnia de la cadena. El del matí d'Ariadna Oltra és imprescindible per sortir de casa informats, el Comarques de Núria Solé no té rival tot i desviar-se dels grans temes i buscar tot el territori.

Però d'entre tots, el que té més èxit, més share, més percentatge d'espectadors i més durada és el TN migdia que edita una periodista que s'ho ha guanyat a pols: Raquel Sans.

raquel sans promo tv3

Raquel Sans amanint el TN, TV3

Va començar d'hostessa a un programa de Josep M. Bachs, ha fet la secció fresca o estiuenca dels informatius, La Revista, ha presentat tots els Telenotícies possibles, va volar en helicòpter sortint-se'n en un canvi de registre al programa El paisatge favorit de Catalunya i va deixar empremta com a corresponsal a Washington.

Ara no només presenta  sinó que dirigeix el TN. Carrera fulgurant. Agrada a tothom per detalls com el d'aquest divendres. Amb Xavi Coral donaven pas a una informació llarga, de gairebé 4 minuts, sobre la Llei de l'eutanàsia i un cas a Girona on un pacient amb 73 anys que no podia ni parlar, amb una malaltia neurodegenerativa, va demanar durant una visita mèdica morir a casa amb la família.

"-Papa, vols preguntar alguna cosa a la infermera? -Com ho haig de fer per morir tranquil? Ho he vist a la tele, ara ja es pot fer". Glups. Quan la càmera enfoca Raquel Sans a plató feia aquesta cara:

raquel sans TV3

sans ulls clucs tv3

Raquel Sans respira fons, TV3

Raquel Sans: "Hi ha informacions després de les quals s'ha de respirar... (agafa aire) fondo". El moment demostra com la periodista sintonitza amb el sentiment dels 400 mil espectadors que la miraven des de casa amb el cor encongit.

Aquest és el Vídeo:

TV3

Una companya tuiteja el moment: "La Raquel esbufegant i admetent que li costa continuar després del vídeo de l’eutanàsia em representa".

L'empatia amb els espectadors es té o no es té. Per això alguns programes fan males audiències i el TN migdia és el que en fa més. Calen moltes més Sans.

-----

Aquest estiu la periodista va comentar el seu debut a TV3 fa 24 anys, quan en tenia 22:

RAQUEL SANS 22 ANYS:

raquel sans TV3 de jpove 1997

Raquel Sans 1997, TV3

El programa de nostàlgia mostrava el debut fent d'hostessa en antena en un programa Un dia a la vida, de 1997. Raquel Sans tenia 22-23 anys i era el seu primer cop en antena. Amb un micròfon entre el públic donava veu als espectadors presents al plató:

bachs tb3

bachs sans

taquels dues tv3

Les dues raquels sans, TV3

Les dues raquels, cara a cara. L'actual es veia i s'escoltava: "Ai, quina veueta, per Deu. Va ser el meu primer programa a la tele, el cap de setmana feia la beca a informatius i entre setmana treballava amb el Bachs. No sabia que tenia 22 anys. Parlava massa ràpid".

El que va ràpid és l'actualitat i el TN migdia és un oasi. Per aturar-se, beure i seguir.