Susanna Griso és la quarta aspirant a reina dels matins amb Ariadna Oltra, Ana Terradillos i Silvia Intxaurrondo. Les TV públiques han triat dues dones que cada dia que passa estan més consolidades i ben considerades per als espectadors. En canvi, Terradillos no es pot desempallegar de la condició de mini-Ana Rosa, la seva cap a la productora de Telecinco, i Griso no es pot separar dels 18 anys que fa que s'emet, des de la temporada 2006-07, amb un evident tuf utraconservador. Griso és la més veterana dels matinals i no ha aconseguit fer-se amb el triomf després de la retirada d'Ana Rosa Quintana. Pels progressistes és massa fatxa i pels conservadors és massa catalanista. Griso s'esforça a semblar imparcial però no pot ocultar que s'adapta com un guant a la ideologia del grup català que la paga, Planeta: conservadors, unionistes i anti-indepes.

Susanna Griso Antena 3
Susanna Griso Antena 3

 Ara que ha desaparegut el partit que millor la representava, Ciudadanos, el més sobrerepresentat a Espejo público, es desfà en elogis al PP i per això ha sobtat com aquest matí de divendres, seria que tenia ganes de cap de setmana, Griso ha lloat l'última mesura de Pedro Sánchez i, en especial, de l'home que l'ha empès: Carles Puigdemont. Els espectadors es fregaven els ulls. Com pot ser que Griso destaqui davant la seva audiència pepera, ultra i anti-indepe el dimoni Puigdemont i el seu partit Junts al qual voldrien il·legalitzar. L'excusa era una, i la raó oculta una altra. Griso vol que els peperos comencin a veure Junts, el partit que odien, com un partit amb qui es pot pactar, preparant el terreny de Feijóo per una eventual moció de censura amb Junts i una possible investidura de Feijóo amb Junts. I ho ha fet amb un discurs que a Catalunya és normal, Junts és un partit perfectament democràtic que pren mesures a favor dels consumidors i dels pagesos: ha pressionat amb èxit el govern d'Espanya per abaixar l'IVA de l'oli d'oliva. Era una de les condicions del pacte d'investidura i a partir de l'1 de juliol, l'oli tindrà un 0% d'IVA, serà més barat. Griso ha lloat explícitament Carles Puigdemont.

Joaquín Manso, Antena 3
Joaquín Manso, Antena 3

Griso: "Acabamos de conocer una buena noticia para el bolsillo. Esta medida la pactaron con Junts, se elimina el IVA del aceite. esta medida es popular y por una vez Puigdemont no va a ser criticado y no se van a rasgar las vestiduras hablando de los privilegios de Cataluña. Beneficia a los agricultores de Lleida pero también a los de Andalucía y Extremadura. Era un compromiso adquirido del Gobierno con Junts". A la taula de tertulians tothom assentia amb el cap, sense gosar posar a parir el candidat de Junts a president de la Generalitat, ni parlen de xantatges ni de concessions que trenquen Espanya. Són molt ridículs. Bé n'hi ha un més ridícul que els altres, el director del diari El Mundo, Joaquín Manso, que fa pena: "Voy a poner agua al vino: esta medida va a ser mala cuando la UE obligue a volver a grabar el aceite y suba el precio". Antena 3 incòmoda quan ha de destacar que des de Catalunya es fan bé les coses. I Planeta, els propietaris d'Antena 3, són catalans. Però és el peatge per fer Feijóo president.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!