Quan Pilar Rahola s'hi posa... s'hi posa. L'escriptora en té per donar i per vendre i quan es tracta de retratar els que fan (o no fan) el que toca, en té per a tothom. Aquest cop, Rahola ha repartit per partida doble. Els destinataris dels seus mastegots via xarxa: l'alcaldessa de Barcelona i Joan Manuel Serrat.

ada colau

Ada Colau (@adacolau)

joan manuel serrat gtres

Joan Manuel Serrat (GTRES)

A Ada Colau l'ha pentinat de cap a peus després que aquest dilluns contempléssim atònits com els serveis de neteja han corregut a esborrar una pintada meravellosa al carrer defensant Pablo Hasel i escenificant a la perfecció el contrasentit de la justícia espanyola, amb el rei fugat prenent-li el pèl a tothom tan panxo des d'Abu Dhabi. Ràpidament es va procedir a eliminar Joan Carles i les referències del graffitti. Llibertat d'expressió? La que tengo aquí colgada, que no rima, però que serveix per il·lustrar com se l'han passat pel forro a l'ajuntament. I què ha dit Colau? Excuses que sonen poc convincents:

Després que li sortís de dins un "mare meva, quins nassos!", Rahola ha estat sensacional responent Colau amb una frase perfecta, parafrasejant el Borbó del dibuix:

L'escriptora va tenir un dilluns prolífic i la seva bona forma no va acabar amb Colau. Resulta que ara, molts representants de la cultura s'han pronunciant exigint justícia per Hasel. Entre ells, els germans Almodóvar i Joan Manuel Serrat. Rahola agraeix al cantautor que hagi sortit de la cova, però li dedica una galeta plena de finezza recordant-li que en d'altres ocasions, no ha mogut un dit:

Sublim. No es pot afegir res més. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat