Cada cop més, la tertúlia política d'El programa de Ana Rosa s'assembla a una sessió ordinària del Congrés dels Diputats. Ordinària, no del dia a dia, que també, sinó pel baix nivell que demostren els implicats. Aquest divendres, debat sobre els pressupostos generals de l'estat i el suport d'EH Bildu al govern per tirar-los endavant. Ana Rosa Quintana no ha fet l'esperpent de Losantos de posar-se unes mascaretes amb forats com si fos un etarra, però sí que s'ha posat la disfressa de censora.

ana rosa a monedero

Ana Rosa Quintana (Telecinco)

Entre els col·laboradors al voltant de la taula, Rocío Monasterio, Juan Carlos Monedero i Ana Vázquez, diputada del PP per Ourense. I entre aquests últims s'han dit de tot, i no precisament paraules maques: "Tu partido, el Partido Popular, con Ortega Lara cuatro meses secuestrado llevasteis acercamiento de presos a casi doscientas personas. Igual que os sentasteis a hablar con ETA, os sentasteis a negociar", acusa el primer. "Eso es falso, es un bulo y te lo puedo demostrar. Tú a mi no me vas a dar lecciones en la lucha contra el terrorismo, porque yo a diferencia tuya he perdido a muchos compañeros, alguno como Miguel Ángel Blanco, que tuvimos que sacar en 2007 del País Vasco porque le profanaban la sepultura y está enterrado al lado de mi pueblo", rebat ella.

monedero vazquez

Juan Carlos Monedero i Ana Vázquez (Telecinco)

Però el fundador de Podemos està fart de sentir la mateixa cançó una vegada i una altra: "¿Queréis dejar de apropiaros de los muertos como si fueran vuestros? Que los muertos son de todos, que todos hemos luchado contra ETA". I Vázquez: "No, mientras muchos luchábamos contra ETA, ¿sabes donde estabas tú? Asesorando a Venezuela a cambio de 400.000 euros". Un toma y daca on Ana Rosa estava força calladeta. Quan ha saltat? Quan Monedero es remunta a la transició per apuntar com molts franquistes van fer el salt a la democràcia: "No vamos a remontarnos ahora al Franquismo y a hablar de Fraga. ¡Juan Carlos, ya, ya, se acabó!". Pots veure-ho clicant a la foto a partir del minut 1h42'50":

 monedero i vazquez 2

Juan Carlos Monedero i Ana Vázquez (Telecinco)

Però Juan Carlos no ha acabat. Ni molt menys. "Unos pueden relacionar a ETA con EH Bildu y otros no pueden hacerlo con el franquismo y el PP. No he podido terminar una maldita frase"... No li deu haver agradat a AR, que de seguida l'ha tallat: "Tú has hablado todo el tiempo que has querido. Las demás personas también quieren hablar porque también han venido. No se han maquillado porque no hay maquilladores, pero están aquí y también tienen que hablar. ¡Deja intervenir a los demás!". Hi ha coses que no agrada escoltar...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat