Comencen les processons de Setmana Santa en plena campanya electoral. Com combinar les dues celebracions? Els CDR de Tarragona han organitzat una processó groga a les vuit del vespre del Divendres Sant a la capital tarragonina i el seu tuit convocant els devots és tota una provocació:

processo groga 2 ACN

ACN

Els manifestants han de dur "cucurutxus grocs" i servirà per criticar la censura. Una bona causa que servirà alhora per reclamar la llibertat dels presos polítics. La idea és bona només per les ires que ha despertat a l'unionisme més hiperventilat que acusen l'independentisme d'ensorrar el cristianisme: "El nacionalisme ha estat a Catalunya un actiu catalitzador de l’ensorrament del cristianisme".

processo groga 3 ACN

ACN

A twitter s'hi poden llegir reaccions a l'acte reivindicatiu prenent-lo com una ofensa pagana: "No se portará a Cristo, sino a la Santa Butiurna o fiambrera de plástico. No es pregarà pas per la nostra salvació, sinó per la independència. No se llorará al Crucificado, sino a Junqueras y los demás golpistas". Per als ofesos, si pica, és que cura.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat