Josep Maria Mainat està vivint aquesta pandèmia de coronavirus, com tothom, confinat a casa. Un confinament que no està sent gens fàcil. Primer, perquè els seus fills van estar en contacte amb un contagiat a l'escola, quan encara s'anava a l'escola. Després, perquè la seva dona va donar positiu en COVID19. I per acabar-ho d'adobar, la dona que l'ajudava a casa va marxar cap al seu país amb tota l'angoixa del que estava passant aquí. Un quadre. I tal i com ell mateix deia: 

Això serà dur, vaticinava el 14 de març. Ja ha plogut des d'aleshores. I ara les xifres són esfereïdores. No només a Espanya, sinó a la resta del món. Ja veurem com i quan acaba tot plegat, però Mainat preveu que "els 2 propers anys seran terriblement complicats" . I no perquè sigui més o menys pessimista, sinó perquè ho ha llegit en diferents publicacions i estudis. Per exemple, del MIT Technology Review o de l'Imperial College of London. Segons exposa, al país hi ha molts més contagiats dels que indiquen les xifres. Amb un vaticini funest:

Dos anys de confinament, sigui variable o no, sembla una odissea difícil d'assumir. Esperem que no es compleixin aquests vaticinis. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat