Fa uns mesos, la filla de Jami Matamala, senador electe i amic inseparable de Carles Puigdemont, va donar una de les respostes més demolidores que es recorden arran d'un text publicat al Diari de Girona pel periodista contrari al procés, Albert Soler. El text de Soler deia coses com "Matamala s'ha estat un any i mig vivint a Waterloo perquè li ha donat la gana, i ha tornat quan li ha passat per la fava, ja que ningú el reclamava". O "En Matamala passarà a la història per ser dels pocs homes que va anar a comprar tabac i han tornat". Laura Borràs també rebia de manera abjecta: "Laura Borràs, la consellera més gran que ha tingut mai Catalunya, per desgràcia només en el sentit físic, va anar a abraçar el pobre Matamala, que va pensar que li queia a sobre una figura del mont Rushmore". Repugnant. Resposta de Neus Matamala?:

Ara Soler ha presentat llibre, 'Estàvem cansats de viure bé'. Ho ha fet, no a Girona, sinó a Barcelona, aixoplugat per Víctor Amela o Ramón de España. Un conclave unionista on han atonyinat per terra, mar i aire l'independentisme català. "Me siento incapaz de tomarme en serio a estos que nos gobiernan en Cataluña. Muy mal tienen que estar las libertades en Cataluña cuando me agradecen a mí ser la voz de quienes no pueden hablar", va dir en l'acte de presentació, segons descriu el diari Crónica Global

albert soler2

@albertsolerbufi

Un Soler que feia mofa de frases com 'els carrers seran sempre nostres': "Todo será suyo --las calles, las tradiciones-- menos la risa: eso será nuestro y de todos nosotros; [los independentistas] han perdido el sentido del humor". Amb un irònic crit de guerra final: "¡viva el procés!", perquè, diu, li ha permès conèixer gent com Ramón de España.

ramon de españa onda cero

Onda Cero

victor amela instagram

@amelanovela

Aquest prenia el torn de paraula elogiant la crítica al procés feta per Soler, en català i des de Catalunya: "No es lo mismo reírse del procés en castellano que en catalán. Insultando en catalán los dejas más preocupados". I Amela? Començant exposició amb un "¡Viva España!", i analitzant el per què del títol: "los independentistas han asumido que tienen que liarla, estropearlo todo para sentirse vivos. Los abuelos lo pasaron mal, vamos a pasarlo mal, ¡cojones!".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat