Després del lamentable acte feixista que van perpetrar La Falange i España 2000 el dissabte a Madrid en memòria dels caiguts de la División Azul, la premsa espanyola de dretes torna a sorprendre amb la cobertura que fa dels fets. Qualsevol podria pensar que són afins a la ideologia que aquestes organitzacions prediquen, entre soflames identitàries espanyolistes i missatges antisemites en ple segle XXI. Les xarxes han assenyalat alguns articles de diaris madrilenys de renom, acusant-los de blanquejar el feixisme.

Diaris com El Español, La Razón o El Mundo han publicat articles on detallen el perfil de la falangista que va pronunciar un discurs antisemita, Isabel Medina, com si fos una política més que parla dels seus temes. Alguns usuaris de Twitter han assenyalat més les formes que el fet, ja que asseguren que se n'ha de parlar, però no fer-ne un teatre, perquè ajuda a blanquejar-los i normalitzar-los. 

No expliquen en cap moment per què discursos com aquests són perillosos, senzillament s'esmenta el seu ideari polític com si fos una opció més, tenint en compte que assenyala una part de la població mundial com els enemics, sense cap fonament i basant-se en les doctrines nazis del mateix Adolf Hitler. La Fiscalia de Madrid ja està investigant si els discursos contenen delictes d'odi. 

isabel peralta

Isabel Medina a l'acte de dissabte, Twitter

És intolerable haver de veure 300 persones aixecant el braç dret en homenatge a combatents feixistes a les ordres de Hitler, però sembla que voldran transformar-ho en un show. És molt perillós per la democràcia, que cada dia es veu més amenaçada per totes bandes a l'Estat espanyol. No torni a comprovar el rellotge, seguim a l'any 2021.