No saben la sort que tenen els lectors espanyols de poder comptar amb dues revistes satíriques de primer nivell com El Jueves i Mongolia. Les dues publicacions passen per un moment finíssim. I la veritat és que la classe política d'aquest país els ho posa fàcil, però alhora, ha de ser complicat triar on posar l'accent entre tanta mediocritat ocupant seient al Congrés, a Zarzuela o a d'altres instàncies. A més del saníssim sarcasme que es pot llegir en pàgines interiors, les seves portades, sovint, són obres d'art. Si les del diari ABC són abjectes atemptats als mínims criteris de coherència i decència, les de les dues publicacions humorístiques són antologies de la ironia, la mofa i la finezza.

jueves felip escrot

El Jueves

portada el jueves 8 març

El Jueves

Impossible quedar-se indiferent amb el que han dibuixat darrerament, per exemple, a El Jueves, on es veia el rei Felip VI gratant-se l'entrecuix o els sengles escrots del trifachito sent premuts amb força pel símbol de la dona. Per no parlar del que va fer Mongolia amb Santiago Abascal, "Lady GodiVox" del feixisme a lloms d'un cavall, i a qui van costumitzar hilarantment en una portada per emmarcar:

portada mongolia abascal cavall

Mongolia

Precisament aquesta revista ha tornat a demostrar el seu talent col·locant uns altres destacats representants de la dreta espanyola. No han anat fins a l'extrem, però gairebé. Ara tocava retractar el Partit Popular. I a qui han triat? Dos dels noms que més han sonat i sonen darrerament al carrer Génova. Els dos candidats a l'alcaldia i la comunitat de Madrid que esperen seure a la cadira més alta amb el suport d'Albert Rivera i l'amazona barbuda que tenen més amunt. L'home que desperta passions en una actriu pornoJosé Luis Martínez-Almeida i la dona que supera els memes i les caricatures cada vegada que obre la boca, Isabel Díaz Ayuso.

casado ayuso almeida - efe

Efe

Dos personatges caricaturescs de mena, però que després de passar pel sedàs i l'enginy de la citada publicació, apareixen com mai abans els havíem vist. Probablement molts ja se'ls havien imaginat així, però veure'ls amb un look tan milicia nacional style ha sobtat més d'un. És la imatge de la contra de Mongolia, i en ella es veu Almeida i Ayuso -ella especialment grotesca-, amb vestimenta franquista i un títol demolidor: "¡Muera la inteligencia! Vuelve la España en blanco y negro más rancia". Ovació unànime a la xarxa:

mongolia almeida ayuso franquistes

La genialitat de la contra no li treu mèrits, però, a la portada de juny, on el tuf a dictador també fa acte de presència al Valle de los Caídos ben acompanyat de Letícia i Juancar:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat