La irrupció de Vox en el panorama polític ha deixat alguns fora de joc. PP i Ciutadans busquen el seu espai mentre pacten amb la ultradreta a Andalusia amb una mà i amb l'altra miren d'empènyer el partit de Santiago Abascal lluny seu. Difícil tasca aquest exercici de doble moral que pretenen vendre Pablo Casado o Albert Rivera. Si Vox és un partit tan radicalment situat a la dreta de la dreta, ells en quina situació queden? A 'Polònia' hi han donat resposta. 

Casado Rivera EFE

Efe

Aquest divendres hi va haver una poc habitual emissió del programa. La cita amb la sàtira i la ironia del programa de TV3 és els dijous, però el partit de Copa del Rei del Barça al camp del Llevant emès per TVC va fer que el primer Polònia del 2019 s'hagués de veure en un dia poc habitual. Però el canvi no es va notar en el talent de l'equip, que van regalar a l'audiència una versió absolutament sublim sobre una de les cançons més famoses de la història, el We are the world que van escriure el 1985 Michael Jackson i Lionel Ritchie i on van col·laborar les estrelles mundials de la música d'aquella època per lluitar contra la fam dels nens a l'Àfrica.

33 anys després, els Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Bob Dylan o Tina Turner han estat substituïts per Albert Rivera, Pablo Casado, Dolors Montserrat o José Manuel Villegas. I on abans es deia "We are the world, we are the children, we are the ones who make a brighter day, so let's start giving. There's a choice we're making we're saving our own lives, it's true we'll make a better day, just you and me", ara és impossible treure's del cap la nova tornada que han immortalitzat Ivan Labanda, Xavi Serrano, David Olivares i companyia: "Gracias a Vox, somos de centro, aunque pensamos casi igual de puertas para adentro. Y es que a laaas mujeeeres, se las tiene que respetar, a no ser que quieran decidir sobre abortar".

L'única llàstima? No fer cas a la proposta que el seu Villegas deixa caure al final de la cançó: fer una versió del Boys, boys, boys de Sabrina: "Vox, Vox, Vox, ahora somos de centro, Vox, Vox, Vox, lo vamos a petar"... Tenen temps per fer-la. Malauradament, fa pinta que Vox ha arribat per quedar-se una estona llarga.