"Y ando despechá', oah, alocá' Bajé con un flow nuevo de caja, baby, hackeá' Lo muevo de la'o a la'o y a otro la'o Hoy salgo con mi baby de la disco coroná'" així és la lletra d'una de les cançons més famoses de Rosalía. Tots hem ballat o cantat Despecha' a la pista de ball o al cotxe, és un dels milers temacles de Rosalía. La cançó es publicava el 28 de juliol del 2022, després de cantar-la de forma inèdita a gran part dels concerts de Motomami Tour' tots els fans tenien ganes de la seva estrena, sens dubte, es va convertir en la cançó de l'estiu.

Dos anys més tard continua sent un dels èxits que no ens cansarem mai d'escoltar, cada dia suma reproduccions que la fan escalar al top d'artistes més sentides. Estem d'acord que des d'aquell Malamente la catalana es va convertir en un referent musical per tot l'àmbit musical. Una font d'inspiració per a molts que de vegades s'ha vist reflectit com una autèntica còpia.

Rosalia / GTRES
Rosalía / GTRES
Karol G
Karol G

En el rànquing d'artistes urbanes més conegudes hi ha dos noms que predominen a la llista. Sens dubte Rosalía encapçala les primeres posicions, però hi ha un altre nom que la segueix de ben a prop en tots els sentits: Karol G. L'artista colombiana és una de les reines del reggaeton que ens ha fet ballar a tots amb hits inigualables, una trajectòria llarga que sempre ha estat analitzada de ben a prop per tots els fanàtics de Rosalía, resulta que cada vegada han anat trobant més similituds amb la carrera musical de la catalana. 

Rosalia camiseta Barça @rosalia.vt
Rosalia amb la seva camiseta del Barça / @rosalia.vt
Karol G samarreta barça / @FCBarcelona_cat
Karol G, uns mesos més tard, amb la seva samarreta del Barça / @FCBarcelona_cat

Rosalía estrenava una col·laboració amb el Barça i pocs mesos després també ho feia ella, estrenava l'etapa Motomami amb els cabells vermells, i poc temps després també li veiem el mateix canvi de look. Tot això es podria tractar d'una simple coincidència o admiració, però després dels últims rumors, sembla que el plagi és real. La intèrpret de Tusa, ha estrenat "Si Antes Te Hubiera Conocido" una cançó dedicada al seu xicot, amb uns ritmes de merengue i electropop que podrien recordar inevitablement a Despecha'. Des de la seva estrena que la gent no ha parat de comentar totes les seves similituds, i finalment tenim resposta de la protagonista, Rosalía.

La cançó s'ha estrenat dos anys més tard que l'èxit de la catalana, però això no ha estat cap excusa per passar desapercebuda. Sembla que l'artista catalana s'hauria adonat d'aquesta greu similitud amb el seu hit de l'any 2022, i ho hauria manifestat amb una publicació per Instagram. Sempre veiem com fa un recull de diverses fotografies, i en aquest últim, la veiem fent la figa, amb la cançó de Despecha' de fons. No hi ha cap peu de foto que descrigui la fotografia, però pel color verd de la seva ungla, està clar és que es tracta d'una indirecta total a Karol G i al vestuari de la seva última cançó. 

Rosalía indirecta Karol G   Instagram
Rosalía, fent la pinta a la càmera, com a indirecta per Karol G / Instagram

Fins ara, cap de les dues s'havia mullat respecte als diversos rumors de plagi o similitud l'una a l'altra. Però aquest últim gest de Rosalía ens fa pensar que la catalana ha volgut posar punt final a totes les copies i similituds de la colombiana a la seva trajectòria musical. Amb tan sols una imatge, la catalana ens ha deixat ben clar que de Despecha' sol n'hi ha una. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!