La setmana de Sant Jordi és la més esperada per tots els autors que s'inflen a vendre, a signar i a rebre l'escalf dels seus lectors. Comparteixen la mateixa il·lusió, escriptors i lectors. En pandèmia hi ha moltes ganes ja que la cita del 2020 es va cancel·lar. Ni una patacada podrà evitar el Sant Jordi de la millor il·lustradora del país, la degana Pilarín Bayés: "Ahir al vespre me'n vaig anar de lloros. M'he trencat els dits dels dos braços i tinc aquest ull a la virulé. Però encara puc anar a signar llibres per Sant Jordi. Encara sempre hi ha un pitjor":

pilarin bayes Instagram

pilarin bayes ferida instagram

pilarin 3 ig

Pilarin Bayés, ferida, Instagram

La il·lustradora que ha dibuixat llibres de text, contes i cartells que han despertat la imaginació de tres generacions té un lloc al cor de tots els catalans. Sempre contenta, sempre disposada, un somriure dolç que s'encomana i que no ha perdut ni amb l'accident que va patir dijous a la nit. Ella en diu entrompessar: "Ahir em vaig entrompassar i mireu com he quedat! Una cella cosida, ull morat, dos dits trencats, però encara us podré signar llibres de Sant Jordi! A poc a poc" i tres hàstags: Em faig gran, patacada, i moriré con las botas puestas. Dos dies abans de Sant Jordi farà 80 anys. Està estupenda.

pilarin bayes a TV3

pilarin bayes TV3

Pilarín Bayés riu a TV3

Els seus gairebé 100 mil seguidors la converteixen en una Instagramer de luxe. Ha penjat un vídeo al seu compte on demostra que amb dos dits trencats i enguixats i la mà dreta molt inflada pot seguir signant llibres. Escriu: "Visca Sant Jordi, Pilarín 21" i el dibuix a mà d'un drac. Aquesta dona és invencible:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilarin (@pilarinbayes)

Cuidi's pilar, Ets la millor, jefa, Ets un exemple. Milers de seguidors han entrat al seu Instagram a enviar-li bons desitjos. Aquest Sant Jordi tornarà a ser una de les autores més llegides, gaudides i observades. Regaleu un llibre de la Pilarín Bayés. Només apareix petita en el nom de pila. És una geganta.