Ha estat durant el matí del 30 d'agost quan el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista que ha concedit al programa de TV3, Els Matins, ha assegurat que està en converses amb Pedro Sánchez per definir un dia per a la reunió de la taula de diàleg, prevista per a la setmana del 13 de setembre, tot i que encara no se sap la data exacta en la qual tindrà lloc. Una taula de diàleg de què la periodista Pilar Rahola, aprofitant la tornada a la rutina després de les vacances d'estiu, parla sense pèls a la llengua al seu canal de Youtube.

"Espanya és especialista a prendre'ns el pèl, ens reprimeix i ens pren el pèl. La taula de diàleg és una presa de pèl per guanyar temps ells i desestabilitzar-nos a nosaltres", assegura més contundent que mai Pilar Rahola. "Podem acceptar que els líders polítics ens demanin paciència, però no que ens demanin que no ens mobilitzem", afegeix. El vídeo de Pilar Rahola és el següent:

"A la taula de diàleg només s'hi pot anar per debatre la sobirania, el referèndum i l'autodeterminació. Totes les altres coses són fum", afirma més clara i contundent que mai la periodista. Motiu pel qual Rahola, a l'espera de saber el dia exacte en què se celebrarà la taula de diàleg, no dubta a demanar als líders i partits independentistes que "durant aquests dos anys mobilitzin a la ciutadania i que les entitats s'enforteixin perquè el poble romangui fort".

Una lluita per la independència que, tal com ha assegurat Pere Aragonès en declaracions per a TV3, s'ha vist entelada per la crisi mundial del coronavirus. "Si anem a la taula de diàleg hem d'anar recordant que volem la independència, un referèndum i la sobirania", apunta Pilar Rahola. I és que si alguna cosa té clara la periodista és que l'única cosa important que ha passat en els últims anys ha estat "el procés de l'1 d'octubre, que va ser una autèntica revolta ciutadana." Així les coses, Rahola acaba el seu vídeo de Youtube recordant el següent: "11 de setembre, primer element per mobilitzar-nos. Paciència sí. Desmobilització, de cap manera".