Dilluns intens, políticament i sobretot emocionalment: els presos polítics han accedit al Congrés dels Diputats per acreditar-s'hi. De Soto del Real a la seu de la sobirania espanyola amb permís del TS. Hi han anat emmanillats i era motiu per emprenyar-se però a El món a Rac 1 s'hi han sentit més llàgrimes que retrets, les de la tertuliana dels dilluns: Pilar Rahola. Podeu emocionar-vos amb ella al minut 4:34:

jordi sanchez diputats EFE

EFE

Trenca el gel el moderador Jofre Llombart: "Moment històric eh?, el tertulià Antonio Baños el corregeix: "Moment trist, molt trist". Pilar Rahola: "Jo m'he emocionat, ho sento...buf, és que patim molt, ostres. No sé, té molta càrrega emotiva, no hi ha dret el que passa amb ells, no hi ha dret!". A la periodista se li trenca la veu, plora, i demana "Deixeu-me, traieu el micro". Llombart la deixa fer: "És un moment de ràdio". I té raó, Rahola és un monstre de la comunicació i s'emociona sovint a la TV. I també a la ràdio.

romeva congres diputats EFE

EFE

Pilar Rahola agafa el micro i parla com sempre, a flor de pell: "Soc incapaç de fer una anàlisi política. És pura emoció. Fa molt de temps que estem patint molt. Són molt bona gent, són pacifistes, tenen ideals, són els nostres representants, són demòcrates. Els estan fent molt de mal, ostres, i veure'ls entrar t'emociona. Això no és fred. Estem molt calents...". Després la Pilar es refà i quan anuncien que ja ha entrat al Senat Raül Romeva i ho faran els diputats electes li surt de l'ànima un "Doncs traieu-me un llençol". Per eixugar-se el mar de llàgrimes o per pintar-hi amb un spray "Llibertat presos polítics".