Continuen els intents matussers i gens dissimulats per part de l'estat de voler maquillar "l'antipatia profunda que una immensa majoria de catalans tenen pel reietó borbó", com diu Pilar Rahola a la seva darrera i imprescindible reflexió al Paraula de Rahola. Com? "Preparant la nova vinguda de Felip VI a Barcelona". Però abans, qui ha estat "como Pedro por su casa" ha estat Pedro Sánchez

El balanç de la visita del president del Govern a Barcelona "ha estat tan humiliant, tan indignant per l'independentisme que el fet que no en fem una severa autocrítica vol dir que estem una mica fomuts". I als fets es remet: "Ningunejant sobre si aniria o no a la taula de diàleg i venint finalment, però imposant qui podia anar o no a la taula (i per desgràcia, Esquerra acceptant-ho)". L'escriptora, però, lamenta una altra "humiliació: és tan important la reunió que no hi va, se'n va a prendre un cafè amb Illa". Per no parlar del 1.700 milions "que hi eren i ja no" per ampliar l'aeroport del Prat.

EuropaPress  presidente gobierno pedro sanchez lider psc parlament salvador illa bar, tomando café

Salvador Illa i Pedro Sánchez, fent un cafè mentre es produïa la taula de diàleg / Europa Press

Rahola, duríssima, lamenta que aquí "tots a callar, i mentrestant, preparant la visiteta del Borbó, perquè ja estem domesticats, callats, ensinistrats". L'escriptora fa una reflexió dirigida a l'independentisme: "Espanya en sap molt de dominar i reprimir. Però aquest cop hem pres mal, ens han fet ferida. Acceptarem aquesta mena d'humiliacions? La taula de diàleg la marca Sánchez? Pot venir Pedro Sánchez a Barcelona, menystenir-nos i que encara li riem les gràcies?". Preguntes dures de respondre. "Estem sent humiliats i estem perdent la dignitat".