Pilar Rahola no ha estalviat critiques a Pablo Iglesias, tant abans sent candidat com ara que és vicepresident del govern: "Sovint em molesta profundament la seva doble hipocresia". Però avui ha trencat una llança en favor seu al seu canal de YouTube, Paraula de Rahola"Avui hem d'aplaudir i agrair la valentia". Quina? La de verbalitzar que el president Puigdemont i els exiliats catalans són comparables als exiliats republicans durant la dictadura del franquisme, tal i com va fer al programa Salvados a pregunta de Gonzo.

pablo iglesias y gonzo salvados

Pablo Iglesias i Gonzo a 'Salvados' (La Sexta)

Iglesias també va voler separar l'exili de Puigdemont amb la fugida del rei Joan Carles, el "presumpte chorisso", com el titlla Rahola. Diu Iglesias que "lo del rey emérito, si se prueba que ha usado tarjetas black y ha robado dinero, tiene una consideración moral completamente diferente". I diu l'escriptora que les seves paraules són com una "alenada d'oxigen. Per una vegada s'ha trencat el pensament únic sobre Catalunya i que es repeteixin mentides com una lletania". Això sí, Rahola l'aplaudeix, però espera una passa més: "Suposo que la coherència anirà més enllà. Com és possible que digui que Puigdemont és un exiliat polític i alhora permeti que aquest govern consolidi el relat de la repressió?". Rahola, implacable, espera que se sumin al relat progressista europeu i que "els eurodiputats vinculats a Podemos votaran en contra del suplicatori a Puigdemont i la resta d'exiliats":

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat