D'aquí a molt pocs dies hi ha unes noves eleccions. On? A la Cambra de Comerç. En aquest sentit, Pilar Rahola ha dedicat el seu vídeo d'aquest dimecres al seu canal de YouTube, Paraula de Rahola, a aquesta qüestió. L'escriptora recorda que "Tots els emprenedors, empresaris, autònoms d'aquest país, estem cridats a les urnes a votar telemàticament, del dia 15 al dia 19, i presencialment el dia 20, a la Cambra de Comerç". Com ella destaca, "són unes eleccions que passen més desapercebudes que moltes altres que fan més soroll mediàtic. Sembla com si fos una cosa més privada del món empresarial i econòmic", però apunta que "tanmateix, les eleccions a la Cambra de Comerç són enormement importants". I ella mateixa dona resposta a per què: "Durant molt de temps la Cambra de Comerç estava en mans de l'establishment perfectament assentat al sofà del poder amb molt poc interès per remoure els interessos de l'economia catalana i sobretot, d'enfrontar-se als interessos de l'Estat, un Estat que sempre és depredador i sempre és profundament lesiu amb els interessos econòmics del nostre país".

cambra de comerç de Barcelona camara de comercio de barcelona
Cambra de Comerç

"Com hem vist abastament, som un país que patim un espoli fiscal que arriba al 8,5 % del PIB a Catalunya. Són diners que no van a la nostra sanitat, a la nostra educació, que no van al nostre benestar. És evident que l'Estat, que Espanya, és enormement lesiu pels interessos de tots els ciutadans de Catalunya, votin el que votin, pensin el que pensin i fins i tot, parlin la llengua que parlin. I la Cambra de Comerç, que és la Cambra representativa de tot el món econòmic de Catalunya, en general ha estat, gairebé, com aquells monos de Gibraltar, sorda, muda i cega a tota aquesta lesió permanent als interessos de Catalunya", diu Rahola severa. Per això considera oportú recordar que "des de fa un temps va aparèixer el fenomen d'Eines de País, que era una voluntat de mirar des d'una mirada profundament catalana i d'interessos catalans, el món de l'economia"

EINES DE PAIS candidatura elecciones cambra 2023
Candidatura d'Eines de País a les eleccions a la Cambra de Comerç

Rahola té clar que "cal utilitzar la Cambra per lluitar o per crear tota mena de sinergies que ajudessin, no només a reactivar l'economia catalana, sinó també a defensar els interessos allà on corresponia". I "enguany, novament des d'Eines de País es torna a presentar i tots aquells que formem part del món, del teixit econòmic, els autònoms i tota la resta, hauríem de mirar molt, filar molt prim, primera, què cal votar, perquè les altres candidatures, especialment la 'gran', aquella de Va d'Empresa, el que fonamentalment creu és que si va poca gent, els hi va molt millor". Per Rahola és imprescindible que "s'ha de fer molt soroll perquè la gent sàpiga que s'ha d'anar a votar. Però a banda d'anar a votar, s'ha de tenir molt clar on dipositem els nostres interessos com a país". Per què creu que Eines de País és "la candidatura que ens defensa?". Per diferents motius. "Primer, perquè ho ha demostrat aquests darrers anys. I segon, perquè té una mirada catalana. Perdonin que sigui tan clara, però és que l'altra candidatura, Va d'Empresa, té en la seva candidatura, dalt de tot, a persones que han tret la seu de Barcelona i ara tenen la seu empresarial a Madrid. Com pots defensar els interessos econòmics de Catalunya quan has mogut la seu a Madrid a la primera que t'han trucat al telèfon i t'han dit: 'Atenció, que Catalunya s'està rebel·lant. Treu l'empresa'"?, es pregunta.

va dempresa
Va d'Empresa

"Tot plegat és tan escandalós... Recordem que als pitjors moments del 'pistolerisme', a principis del segle XX, empreses com La Caixa van treure la seu. I estem parlant d'una època on mataven els empresaris. I perquè vam posar unes urnes, tota aquesta colla de l'establishment, corrent cap a Madrid... Doncs algun d'aquests que se'n van anar a Madrid estan a la candidatura de l'establishment, la del poder assentat que mai no ha defensat els nostres interessos". Rahola té clar que "més enllà de les nostres idees, plantejaments ideològics, del nostre model de societat, fins i tot del nostre model de relació amb l'Estat, el fet és que l'economia a Catalunya està permanentment ferida, lesionada i atacada. I ho està per un Estat que és molt depredador amb els nostres interessos. Depositem la confiança en aquella gent que mira des de la mirada catalana i des dels interessos catalans, la nostra pròpia economia... Eines de País, del 15 al 19, per vot telemàtic. El dia 20, presencial. Cambra de Comerç":