"Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?". Mítica frase  pronunciada per Ciceró, paraules dites davant del Senat romà el 63 a.C., que traduïda vindria a ser "Fins quan abusaràs, Catilina, de la nostra paciència?". Canviïn Catilina per Ada Colau i Ciceró per molts barcelonins, i la frase seria pertinent avui en dia. 

Pilar Rahola, al Paraula de Rahola d'aquest dilluns, troba "incomprensible que la ciutat de Barcelona, capital de Catalunya, pugui acumular errors tan lesius per la pròpia ciutat". Per què ho diu? Per les darreres declaracions de l'alcaldessa. "Diu que la brutícia ingent de la ciutat es deu a l'onada de calor. Què dirà a l'hivern? Que com que plou, potser ho neteja?". Per no parlar de "com insulta milers de catalans quan diu que això del referèndum no toca perquè la gent no està per tonteries... Votar, una tonteria? La repressió patida, una tonteria? La voluntat de no cedir a aquesta repressió, una tonteria? Quina vergonya".

Ada Colau Festa Major Gracia 2021 Covid / Carlos Baglietto

Ada Colau / Foto: Carlos Baglietto

Rahola va més enllà de Colau. "És un desastre, la pitjor alcaldessa de la democràcia. La gent està enfadada per tot arreu", però es fa una pregunta: "Per què Colau esdevé un personatge tan grotesc que fa tant de mal a la ciutat? Per què fa el que vol? Perquè no hi ha oposició. On és Maragall? On és Elsa Artadi? On és el senyor Collboni? Colau també té el poder de fer disbarats perquè els socialistes estan callats. Barcelona està malament perquè oposició i aliats són còmplices del disbarat".