Jornada de reflexió ahir al ‘FAQS’ amb la Pilar Rahola al plató. Els catalans voten avui els seus ajuntaments i trien també els eurodiputats que els representaran a Brussel·les. Unes eleccions que tindran una gran transcendència, aquestes del 26-M, i que la periodista s’ha encarregat d’explicar per què.

pilar rahola tv3 2 faqs

TV3

Sota l’atenta mirada de Cristina Puig, Pilar Rahola ha assegurat que a partir d’avui Catalunya tindrà veu pròpia com a entitat política que ha de ser respectada i que està sent trepitjada”. El paper que jugaran els dirigents independentistes la propera legislatura serà clau: “Si els candidats que estan a la presó i l’exili aconsegueix l’acta d’eurodiputat, aixecaran la veu de Catalunya i contra la repressió espanyola, amb tota la seva rotunditat, al Parlament Europeu”.

pilar rahola tv3 faqs

TV3

L’escriptora ha relatat també una conversa amb el periodista Pedro J. Ramírez, per desmentir aquells que asseguren que Carles Puigdemont i la resta d’exiliats que es presenten a les eleccions no podran recollir les actes de diputats: “Li he dit que cada vegada que les coses es debaten a Europa, des del punt de vista judicial, Espanya perd. Y volverá a pasar. I no m’ho ha negat”.

pilar rahola tv3 3 faqs

TV3

La Pilar Rahola vaticina que Catalunya tindrà veu pròpia per primera vegada el dia que coneix Marta Rosique, la diputada d’ERC que va causar furor dimarts, el dia que es va constituir el nou Congrés dels Diputats, amb una samarreta amb l’estelada i el lema “Acció antifeixista, Països Catalans”. Al plató del 'FAQS', missatge de la periodista de Badalona a la diputada republicana, que no s’ho esperava: “Marta, felicitats. Ets molt valenta. Sé el que és allò. Has estat molt valenta i ens omples d’orgull a tots. Ens vam sentir molt tu”.

pilara rahola cristina puig faqs gest ok dit

marta rosique tv3 faqs

TV3

El ‘FAQS’ d’ahir va fer un 12,2% de quota de pantalla, amb 228.000 espectadors; la nit que una gran part de l’audiència va optar per veure la final de la Copa del Rei entre el Barça i el València, i que va arrasar a tot l’Estat amb un 44% de share.