Pilar Rahola ha tornat ha publicar al seu canal de YouTube, Paraula de Rahola, un vídeo imprescindible sobre l'actualitat política que ens envolta. Protagonista? Jaume Collboni. "Els malabarismes que acaba de fer Jaume Collboni, de moment encara primer tinent d'alcalde de Barcelona, del govern Colau, són d'aquells que mereixerien capítol apart en 'L'art de l'engany dels polítics' en la Universitat de Ciències Polítiques", diu, amb tot el sarcasme del món l'escriptora. Un Collboni que aquest dilluns va comunicar a l'alcaldessa Ada Colau la seva decisió d'abandonar el govern municipal de Barcelona a quatre mesos de les eleccions del 28 de maig per a centrar-se en les eleccions municipals 2023, segons va avançar SER Catalunya i ha confirmat elNacional.cat. Un Collboni, doncs, que ha deixat les seves responsabilitats com a regidor del consistori, però això no suposa un trencament del pacte entre Barcelona En Comú i el PSC. La decisió de Collboni arriba a les portes d'una campanya electoral per a les eleccions del 28 de maig que es preveuen molt ajustades a la capital catalana entre el mateix Collboni, Ada Colau i el candidat de Junts, Xavier Trias. 

JAUME COLLBONI ADA COLAU / Foto: Montse Giralt
Jaume Collboni i Ada Colau / Foto: Montse Giralt

"Segurament deu pensar que tots som uns ximples, o uns estúpids, que se'ns pot prendre el pèl i afaitar-nos de la manera més senzilla i vulgar", continua Rahola"Això que acaba de fer Jaume Collboni és per llogar-hi cadires". L'escriptora recorda que Jaume Collboni "fa vuit anys que gaudeix de la poltrona, que gaudeix de les mels del poder, de la porpra del poder". 8 anys on "Ada Colau ha fet el que li ha donat la gana: ha tirat endavant polítiques que han estat enormement impopulars, ha aconseguit una sintonia important de gent, de colors diversos, en contra seva... ha fet una destrossa, que costarà molt de resoldre". I què ha estat fent Collboni, a judici de Rahola, "durant aquests 8 anys de 'barbaritats Colau', de 'Colau destroyer'?... Ha estat fent la migdiadeta, ha callat, ha atorgat, ha votat, ha cobrat, però no ha existit. És a dir, si algú pot inventar o vendre la pel·lícula que el senyor Collboni no és responsable directe de les polítiques que ha fet Ada Colau, quan l'ha sostinguda i quan era imprescindible perquè la senyora fos alcaldessa, ha estat mentint".

jaume collboni ada colau acn
Jaume Collboni i Ada Colau / ACN

Rahola s'adreça directament a Collboni: "Vostè és Colau, ho ha estat durant 8 anys. Però és clar..., de sobte comencen a sonar les campanetes de les eleccions, arriben eleccions!... i estar massa prop de Colau és tòxic. Perquè Colau només li va bé a ella. Tots els qui s'hi acosten, els desgasta. Els vots dels seus aliats per ser alcaldessa, desgasten els seus aliats, i aleshores, 'uiuiuiui que estic massa a prop i això és un forat negre que m'engolirà'". Rahola posa damunt la taula que a més a més, ha aparegut en escena Xavier Trias, "que ha espantat tothom, ha fet caure el castell de cartes que s'havien muntat per poder mantenir l'status quo. 'I si Xavier Trias guanya? I si perdem la porpra del poder?'", es pregunta Rahola, simulant el que deu córrer pels caps de Collboni i Colau. "Aleshores, calia fer una maniobra: 'mira, vaig a fer una coseta, me'n vaig, però no me'n vaig... Renuncio a ser primer tinent d'alcalde, perquè així, durant uns mesos, podré fer veure que no soc el Govern. Però deixo a tot el meu partit i els meus regidors, governant amb la Colau al costat'". És a dir, "enfortint el govern Colau, assumint i acceptant els seus errors greus i les destrosses que fa, i tanmateix, són una altra cosa... Maniobra estranya, fa un tuf que no podries enganyar ni a un nen petit".

RODA DE PREMSA JAUME COLLBONI PSC / Foto: Montse Giralt
Jaume Collboni, candidat a l'alcaldia de Barcelona del PSC / Foto: Montse Giralt

Rahola avisa de què veurem a partir d'ara: "Ara el sentirem criticar. Ara hi haurà baralletes entre el PSC i Colau. Ara faran veure que no s'estimen gaire. Però han governat 8 anys... Senyor Collboni, potser hauria estat millor mantenir-se, assumir el govern, defensar-lo i potser així el votaven. O no. Però què vol vendre'ns?", es pregunta. "Ens vol mentir? Perquè arriba un moment que després es preguntaran per què la política està tan desprestigiada. Doncs miri, per coses com aquestes, per gent com vostè. Volen fer creure a tothom que són una cosa que no són. Ha estat 8 anys govern Colau. Ara no vingui a prendre'ns el pèl":

VÍDEO: